Анализа: Рана елиминација или борба за седму титулу?!

Иако је било огромне дозе скептицизма око учешћа Новака Ђоковића на Аустралијан Опену, ситуација се готово дијаметрално променила у свега неколико дана.

Тенис 10.01.2018 | 22:20
Анализа: Рана елиминација или борба за седму титулу?!
После отказивања наступа на турнирима у Абу Дабију, односно Дохи, на којима је један од најбољих тенисера свих времена требало да се врати на терен после шестомесечне паузе, Новак је претходне ноћи подсетио на дане када је суверено доминирао АТП туром.

Јесте у питању егзибициони турнир, али Ђоковићева партија против Доминика Тима свакако може да радује све оне који воле тенис. Пети тенисер света из Аустрије освојио је само пет гемова у два сета против Србина, а у првом свега један.

Оно што ипак још више може да радује јесте изјава нашег играча после дуела, у којој је истакао да је играо без бола у десном лакту,док је било евидентно да је уживао у сваком тренутку проведеном на терену.

"Пресрећан сам што сам се вратио, играо сам без бола... Сада ми остаје да тренирам још и да будем спреман за Аустралијан Опен".

Ђоковић је на жребу, који је на програму у четвртак од девет ујутру по средњоевропском времену, постављен за 14. носиоца, што значи да га раније него иначе чекају јако озбиљни изазови.

Специфичност ситуације у претходних шест месеци допринела је оваквом потенцијалном путу, али нема сумње да се, уколико буде у потпуности физички спреман, и шестоструки освајач Мелбурна и те како пита.

Какво је ваше мишљење, какви су домети Новака Ђоковића на првом Гренд Слему сезоне?

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар