Ово је много битно! Новак: Играо сам без бола!

Новак Ђоковић, некада најбољи тенисер света, вратио се после шестомесечне паузе и за један дан одиграо два егзибициона меча.  Ђоковић сија: Лакат је добро, задовољан сам! Новак Ђоковић се осврнуо на период који је провео ван терена, али није скривао задовољство због повратка и начина на који је то учинио.

Тенис 10.01.2018 | 18:15
Ово је много битно! Новак: Играо сам без бола!
У првом је савладао Доминика Тима (6:1, 6:4), док је у другом поражен од Лејтона Хјуита са 10:6 у тај-брејку.

После пораза, репортер са стадиона у Мелбурну пришао је Новаку да га пита за утисак.

"Пресрећан сам што сам се вратио, играо сам без бола... Сада ми остаје да тренирам још и да будем спреман за Аустралијан опен", кратко је рекао Ђоковић после меча. 

Новак Ђоковић имао је повратак из снова после најдуже паузе у каријери, која је трајала готово шест месеци.

Он је био веома задовољан, насмејан и добро расположен после тријумфа над Домиником Тимом на егзицији Кујонг у Мелбурну (6:1, 6:4).

"Лепо је вратити се на тениски терен. Не могу описати колико сам срећан због тога. Недостајала су ми такмичења након нимало лаког периода који је иза мене. Повреда је нешто што најмање желите као спортиста, али се и такве ствари дешавају. То је живот и то је спорт. Шест месеци је прошло од мог последњег меча, а иако ово није званичан турнир, и даље је дуел, играмо на резултат. Задовољан сам како сам одиграо", изјавио је Ђоковић који је у каријери освојио 12 гренд слем трофеја.

Новак је одсуствовао са терена тачно 191 дан, најдуже у каријери, али упркос томе није помишљао о томе да се можда неће вратити.

"Нисам о томе размишљао, чинио сам све што могу да санирам повреду. Борио сам се, знао сам да ћу морати да станем и одем на дужу паузу. Али ово све је као машина, када кренеш не можеш да станеш. Имамо најдужу сезону у свим спортовима, која траје 11 месеци и пауза је дошла у право време", напоменуо је Ђоковић.

Он је објаснио због чега паузу због повреде није доживео као нешто веома тешко.

"Повреда је нешто што не желите као спортиста. Али десила се у правом тренутку, јер неколико месеци касније супруга и ја смо постали родитељи други пут. Треба и њој дати аплауз, јер је и она прошла кроз тешке тренутке. Када видите на порођају кроз шта жена пролази, морате имати још веће поштовање. Волим своју спругу и шаљем јој своју љубав и пољупце", навео је тренутно 14. рекет света и објаснио да је сада са двоје деце мало теже и да његова породица није са њим у Аустралији.

Ђоковић је рекао и да упркос импресивној игри у повратничком мечу не размишља о ренкингу, већ само о игри.

"Ово је био одличан старт. Једва сам чекао да одиграм меч. Желео сам да заиграм у првој недељи сезоне, али једноставно није ми се дало. Играо сам против Доминика који је имао најбољу сезону у каријери. Ја сам имао времена да се опоравим и сада предстоји велики турнир Аустралијан Опен, који желим да дочекам спреман".

Он се осврнуо и на "рукав" који је носио током дуела, односно стезник за лакат.

"Лакат је добро. Одиграо сам први меч са 'рукавом' у каријери и крадем тајне од Ника Кирјоса. Трудићу се да сервирам добро", нашалио се Ђоковић, алудирајући на то да је Аустралијанац промовисао ту врсту стезника.

"Радим све што је неопходно како би ми рука и лакат били спремни за Аус Опен. Тим људи окупљен око мене зна шта је потребно да се уради. Показало се да је у неким ситуацијама стрпљење врлина, иако понекад желиш што пре да се вратиш на терен и заиграш", објаснио је најбољи српски тенисер свих времена.

Новак Ђоковић ће после наступа на још једног егзибицији, такође у Мелбурну "Тај брејк тенс" заиграти на Аустралијан Опену, који стартује 15. јануара. На том турниру је најуспешнији тенисер са шест пехара, чак половином од укупног броја гренд слемова освојених током каријере.

На егзибиционом турниру "Тај-брејк тенс" Новак је изгубио од Лејтона Хјуита са 10:6, који се тако пласирао у полуфинале. 

За Новака је доста важнији био онај први меч на Кујонг Класику, где је после 64 минута игре победио Аустријанца Доминика Тима, 6:1, 6:4. 

Подсећамо, Новак је због повреде лакта пропустио други део сезоне и сада се коначно вратио на терен и радује што може да игра без бола. 

Аустралијан опен на програму је од 15. до 28. јануара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар