Премијеров син изазвао скандал

Запослена у стриптиз клубу у Тел Авиву изјавила је да је син премијера Израела Бењамина Нетањахуа, Јаир Нетањаху, неколико година долазио у такве клубове.

Свијет 10.01.2018 | 07:03
Премијеров син изазвао скандал
Та изјава долати након што је на видело избио нови скандал везан породицу израелског премијера.

Нетањахуов старији син није уопште марио да ли га је неко видео и што су га пратили телохранитељи, пренели су израелски медији пратећи реаговања на емитовање аудио снимка разговора из 2015. године у коме се омаловажавају стриптизете, келнерице и друге жене, укључујући једну Јаирову бившу девојку. 

Та девојка је у међувремену изразила незадовојство због таквог речника и жаљење што се забављала са премијеровим сином. 

На снимку се чује такође препирка припитог Јаира Нетањахуа и његовог друга, сина једног од најбогатијих Израелаца, Кобија Маимона, о гасном споразуму за који Нетањахуов син веровао да је обезбедио милијарде долара том тајкуну. 

Снимак је синоћ објавио Канал два израелске телевизије у тренутку када се против Нетањахуа воде две истраге, укључујући ону која се тиче примања скупих поклона од присталица милијардера. 

"Мој тата је средио 20 милијарди долара за твог тату, зашто се препиреш са мном око 400 шекела (115 долара)", рекао је Јаир Нетањаху, судећи по снимку у разговору са својим пријатељем након што су изашли из стриптиз клуба. 

Нетањаху је накнадно рекао да је тих 400 шекела било намењено за проститутку. 

"Говорећи о проституткама, шта је отворено у оволико сати", упитао је друга старији Нетањахуов син, пре него што су сели у познати бистро. 

Снимак је изазвао огорчење и подстакао питања о возачу и телохранитељу који су ишли с Јаиром Нетањахуом у такве развратничке обиласке клубова, наводи АП. 

"Једне вечери сам схватилиа да су испред врата једне од соба у које су мушкарци отишли са женама била два телохранитеља који нису били повезани с клубом. Носили су одела. Питала сам шефа о чему се ради и он је рекао да је Нетањахуов син у једној од соба с једном девојком. После 20 или 30 минута он је изашао и ја сам била у шоку", рекла је неименована радница клуба. 

То се догодило, како је рекла, још неколико пута и телохранитељи су били присутни. Јаирова бивша девојка, израелска манекенка Ли Леви, за коју се верује да је особа која се помиње у разговору, изјавила је данас да јој је важно да објасни, изрази своје мишљење о снимљеном разговору и истакне чињеницу да речи иако изречене после вечери забаве пуне алкохола ни на који начин не умањују озбиљност ствари. 

"Ако постоји ствар због које жалим и чак осећам велику срамоту због тога, јесте чињеница да сам била његова девојка, макар и само кратко време, (девојка) особе која има мрачно мишљење о женама", рекла је Леви. 

На снимку се чује како Нетањаху предлаже другу да му среди састанак са својим девојком. Сумња се да је Нетањахуов возач снимио разговор. 

Један од Јаирових присутних другова Роман Абрамов шалио се у разговору да би телохранитељ морао бити убијен ако би икада напустио свој посао како разговор не би процурио у јавност. Највише реакција изазвало је помињање контроверзног споразума о гасним пољима пронађеним у Средоземном мору у време када хиљаде Изрелаца сваке суботе протестује због корупције владе и позива на Нетањахуову оставку. 

Премијер Израела је рекао да су он и његова супруга Сара одгајали своју децу да поштују жене и да му је син био под утицајем алкохола у разговору с пријатељима испред стриптиз бара у одговору на емитовање снимка. 

АП наводи да тај снимак можда неће директно нанети политчку штету Нетањахуу који је већ скоро девет година на функцији премијера, али је несумјиво још један ударац његовом имиџу.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нормално

10.01.2018 06:45

Па нормално да цовјек иде у пут.. Млад има паре и треба да Ј... :)

ОДГОВОРИТЕ