Пирло: Мој насљедник? Најближи је Пјанић!

Легендарни италијански фудбалер Андреа Пирло, којие је однедавно у пензији, изјавио је да је репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић (27) најближи да буде његов насљедник.

Фудбал 17.01.2018 | 19:00
Пирло: Мој насљедник? Најближи је Пјанић!
Пирло је у изјави за "Ска Италију", коју су пренијели готово сви европски медији, апострофирао везисту Јувентуса Миралема Пјанића као играча који је најближи да буде његов насљедник.

"Пјанић обавља одличан посао и пуно је бољи у односу на прошлу сезону, а најважније је да је пронашао идеалну позицију коју добро разумије. Он може да промијени игру када је то потребно. Ја сам такође волио да у формацији постоје два играча по крилу јер сам имао прилику да сам тражим најбоље подручје у којем ћу примити лопту", рекао је Пирло, који је у каријери играо за Брешу, Ређину, Интер, Милан и Јувентус, а копачке о клин окачио у Њујорку.

Највеће клупске успјехе биљежио је наступајући за Милану у периоду од 2001. до 2011. године када је дао велики допринос у освајању по два трофеја Лиге шампиона, Серије А и УЕФА Суперкупа, као и Свјетског клупског првенства.

И са репрезентацијом Италије, чији је дрес носио 116 пута, успио је да достигне висине јер је освојио титулу првака свијета на Мундијалу у Њемачкој 2006.

Спекулисало се да ће Пирло каријереу наставити у Челсију, али се ипак одлучио на пензионисање.

Пјанић је ове сезоне на 23 меча забиљежио четири поготка и осам асистенција.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар