ФА Куп - жријеб 1/16-финала: Биће врло занимљиво...

Биће то нови музички хит, Хјуиш Парк чека Јунајтед! Тотенхем иде у Њупорт, Сити можда у Мансфилд.

Фудбал 09.01.2018 | 10:15
ФА Куп - жријеб 1/16-финала: Биће врло занимљиво...
Није баш да су шансе једнаке, али ће бар навијачи добити успомену за живота! Навијачи Јеовила сасвим сигурно, пошто је жреб за четврто коло ФА купа одлучио да ће на малени Хјуиш парк стићи нико други но Манчестер јунајтед!

Симболика на све стране. Још док су били аматерски клуб Рукавичари - прављење рукавица је важан извор прихода у граду - су давне 1949. године, такође у четвртом колу ФА купа, играли највећу утакмицу у историји свог клуба. Баш против Манчестер јунајтед, пред 81.000 људи.

У граду су потпуни скренули с ума кад су 2004. не жребу за треће коло извукли Ливерпул, па су објавили и сингл "Yеовил Труе" - у слободном преводу "Прави Јеовил" - који је могао да се купи само у том месту. Упркос томе, у прва три дана продато је 3.000 примерака, а песма је досегла до 36. места на листи највећих музичких хитова у Великој Британији. Једва чекамо да видимо шта ће нам сада припремити Јеовил, најниже пласирани тим који је учествовао на жребу с обзиром да је тренутно на 21. месту четвртог ранга такмичења на острву.

Разлога за еуфорију имаће и навијачи још једног четвртолигаша. Њупорт ће на стадиону Родни Парада, капацитета 7.850 места, дочекати Тотенхем!

Озбиљан мотив да се испрсе преко граница сопствених могућности добили су играчи Мансфилда, седмопласираног тима четврте лиге, који би могао да се одмери са Манчестер Ситијем, може бити тренутно најјачим тимом на планети. Уз предуслов да у поновљеном мечу са Кардифом ипак направе изненађење и елиминишу Велшане.

Што се тиче звучнијих окршаја, ту су рецимо дуели Ливерпула и Вест Бромвич Албиона, или Саутемптона и Вотфорда.

Утакмице четвртог кола ФА купа играће се од 26. до 29. јануара.

ПАРОВИ 1/16-ФИНАЛА ФА КУПА:

Ливерпул - Вест Бромвич Албион
Питерборо - Флитвуд/Лестер
Хадерсфилд - Бирмингем
Нотс Каунти - Вулверхемптон/Свонси
Јеовил - Манчестер јунајтед
Карлајл - Стивенејџ/Рединг
Кардиф/Мансфилд - Манчестер Сити
МК Донс - Ковентри
Милвол - Рочдејл
Саутемптон - Вотфорд
Мидлзбро - Брајтон/Кристал Палас
Борнмут/Виган - Шрузбери/Вест Хем
Хал - Нотингем Форест
Њупорт - Тотенхем
Норич/Челси - Њукасл
Шефилд јунајтед - Престон

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар