Сва финала Аустралијан опена - жене...

Ево и прегледа победница у конкуренцији дама, на првом тениском гренд-слем турниру сезоне. . .

Тенис 11.01.2018 | 19:30
Сва финала Аустралијан опена - жене...
до 1940.

1922. Маргарет Молсворт (Аустралија) – Есна Бојд Робертсон (Аустралија) 6:3, 10:8
1923. Маргарет Молсворт (Аустралија) – Есна Бојд Робертсон (Аустралија) 6:1, 7:5
1924. Силвија Ленс Харпер (Аустралија) – Есна Бојд Робертсон (Аустралија) 6:3, 3:6, 8:6
1925. Дафне Акхурст Козенс (Аустралија) – Есна Бојд Робертсон (Аустралија) 1:6, 8:6, 6:4
1926. Дафне Акхурст Козенс (Аустралија) – Есна Бојд Робертсон (Аустралија) 6:1, 6:3
1927. Есна Бојд Робертсон (Аустралија) – Силвија Ленс Харпер (Аустралија) 5:7, 6:1, 6:2
1928. Дафне Акхурст Козенс (Аустралија) – Есна Бојд Роберстон (Аустралија) 7:5, 6:2
1929. Дафне Акхурст Козенс (Аустралија) – Луиз Бикертон (Аустралија) 6:1, 5:7, 6:2
1930. Дафне Акхурст Козенс (Аустралија) – Силвија Ленс Харперб (Аустралија) 10:8, 2:6, 7:5
1931. Корал Мекајнс Батсворт (Аустралија) – Мејџори Кокс Крафорд (Аустралија) 1:6, 6:3, 6:4
1932. Корал Мекајнс Батсворт (Аустралија) – Кетрин Л’Месурије (Аустралија) 9:7, 6:4
1933. Џоан Хартиген Батурст (Аустралија) – Корал Мекајнс (Аустралија) 6:4, 6:3
1934. Џоан Хартиген Батурст (Аустралија) – Маргарет Молсворт (Аустралија) 6:1, 6:4
1935. Дороти Раунд Литл (Велика Британија) – Ненси Лајл Гловер (Аустралија) 1:6, 6:1, 6:3
1936. Џоан Хартиген Батурст (Аустралија) – Ненси Вајн Болтон (Аустралија) 6:4, 6:4
1937. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Емили Худ Весакот (Аустралија) 6:3, 5:7, 6:4
1938. Дороти Банди Чини (САД) – Дороти Стивенсон (Аустралија) 6:3, 6:2
1939. Емили Худ Вескакот (Аустралија) – Нил Хол Хопман (Аустралија) 6:1, 6:2
1940. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Телма Којн Лонг (Аустралија) 5:7, 6:4, 6:0

1946-1968

1946. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Џојс Фич (Аустралија) 6:4, 6:4
1947. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Нил Хол Хопман (Аустралија) 6:3, 6:2
1948. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Мери Туми (Аустралија) 6:3, 6:1
1949. Дорис Хар (САД) – Ненси Вајн Болтон (Аустралија) 6:3, 6:4
1950. Луиз Броу Клеп (САД) – Дорис Хар (САД) 6:4, 3:6, 6:4
1951. Ненси Вајн Болтон (Аустралија) – Телма Којн Лонг (Аустралија) 6:1, 7:5
1952. Телма Којн Лонг (Аустралија) – Хелен Ангвин (Аустралија) 6:2, 6:3
1953. Морин Коноли Бринкер (САД) – Џули Семпрон Хејвуд (САД) 6:3, 6:2
1954. Телма Којн Лонг (Аустралија) – Џени Стејли Хоуд (Аустралија) 6:3, 6:4
1955. Берил Пенроуз Колијер (Аустралија) – Телма Којн Лонг (Аустралија) 6:4, 6:3
1956. Мери Картер Реитано (Аустралија) – Телма Којн Лонг (Аустралија) 3:6,к 6:2, 9:7
1957. Ширли Фрај Ирвин (САД) – Алтеа Гибсон (САД) 6:3, 6:4
1958. Анђела Мортимер Берет (Велика Британија) Лорејн Кохлан Робинсон (Аустралија) 6:3, 6:4
1959. Мери Картер Реитано (Аустралија) – Рене Пурман Хејгарт (ЈАР) 6:2, 6:3
1960. Маргарет Коурт (Аустралија) – Џен Леан О’Нил 7:5, 6:2
1961. Маргарет Коурт (Аустралија) – Џен Леан О’Нил 6:1, 6:4
1962. Маргарет Коурт (Аустралија) – Џен Леан О’Нил 6:0, 6:2
1963. Маргарет Коурт (Аустралија) – Џен Леан О’Нил 6:2, 6:2
1964. Маргарет Коурт (Аустралија) – Лесли Тарнер Боври (Аустралија) 6:3, 6:2
1965. Маргарет Коурт (Аустралија) – Марија Буено (Бразил) 5:7, 6:4, 5:2 (повлачење Буене)
1966. Маргарет Коурт (Аустралија) – Ненси Ричи (САД) (предаја Ричијеве)
1967. Ненси Ричи Гантер (САД) – Лесли Тарнер Борви (Аустралија) 6:1, 6:4
1968. Били Џин Кинг (САД) – Маргарет Коурт (Аустралија) 6:1, 6:2

1969-2015

1969. Маргарет Коурт (Аустралија) – Били Џин Кинг (САД) 6:4, 6:1
1970. Маргарет Коурт (Аустралија) – Кери Мелвил Рејд (Аустралија) 6:4, 6:1
1971. Маргарет Коурт (Аустралија) – Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) 2:6, 7:6, 7:5
1972. Вирџинија Вејд (Велика Британија) - Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) 6:4, 6:4
1973. Маргарет Смит Коурт (Аустралија) - Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) 6:4, 7:5
1974. Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) – Крис Еверт (САД) 7:6, 4:6, 6:0
1975. Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) – Мартина Навратилова (Чешка) 6:3, 6:2
1976. Евони Гулагонг Кавли (Аустралија) – Рената Томанова (Чешка) 6:2, 6:2
1977. (1) Кери Мелвиле Реид (Аустралија) – Дајан Фромхолц Валестат (Аустралија) 7:5, 6:2
1977. (2) Евони Голагонг Кавли (Аустралија) – Хелен Горлеј Кавли (Аустралија) 6:3, 6:0
1978. Кристин О’Нил (Аустралија) – Бетси Нагелсен (САД) 6:3, 7:6
1979. Барбара Џордан (САД) – Шерон Волш (САД) 6:3, 6:3
1980. Хана Мандликова (Чешка) Бенди Турнбул (Аустралија) 6:0, 7:5
1981. Мартина Навратилова (САД) – Кети Џордан (САД) 6:2, 7:6
1982. Крис Еверт (САД) – Мартина Навратилова (САД) 6:3, 2:6, 6:3
1983. Мартина Навратилова (САД) – Кети Џордан (САД) 6:2, 7:6
1984. Крис Еверт (САД) – Хелена Сукова (Чешка) 6:7, 6:1, 6:3
1985. Мартина Навратилова (САД) – Крис Еверт (САД) 6:2, 4:6, 6:2
1987. Хана Мандликова (Чешка) – Мартина Навратилова (САД) 7:5, 7:6 (7:1)
1988. Штефи Граф (Немачка) – Крис Еверт (САД) 6:1, 7:6 (7:3)
1989. Штефи Граф (Немачка) – Хелена Сукова (Чешка) 6:4, 6:4
1990. Штефи Граф (Немачка) – Мери Џо Фернандез (САД) 6:3, 6:4
1991. Моника Селеш (Југославија) – Јана Новотна (Чешка) 5:7, 6:3, 6:1
1992. Моника Селеш (Југославија) – Мери Џо Фернандез (САД) 6:2, 6:3
1993. Моника Селеш (Југославија) – Штефи Граф (Немачка) 4:6, 6:3, 6:2
1994. Штефи Граф (Немачка) – Аранча Санчез Викарио (Шпанија) 6:0, 6:2
1995. Мери Пирс (Француска) – Аранча Санчез Викарио (Шпанија) 6:3, 6:2
1996. Моника Селеш (САД) – Анке Хубер (Немачка) 6:4, 6:1
1997. Мартина Хингис (Швајцарска) – Мери Пирс (Француска) 6:2, 6:2
1998. Мартина Хингис (Швајцарска) – Кончита Мартинез (Шпанија) 6:3, 6:3
1999. Мартина Хингис(Швајцарска) – Амели Морезмо (Француска) 6:2, 6:3
2000. Линдзи Девенпорт (САД) – Мартина Хингис (Швајцарска) 6:2, 7:5
2001. Џенифер Капријати (САД) – Мартина Хингис (Швајцарска) 6:4, 6:3
2002. Џенифер Капријати (САД) – Мартина Хингис (Швајцарска) 4:6, 7:6 (9:7), 6:2
2003. Серена Вилијамс (САД) – Венус Вилијамс (САД) 7:6 (7:4), 3:6, 6_4
2004. Жистин Енан (Белгија) – Ким Клајстерс (Белгија) 6:3, 4:6, 6:3
2005. Серена Вилијамс (САД) – Линдзи Девенпорт (САД) 2:6, 6:3, 6:0
2006. Амели Морезмо (Француска) – Жистин Енан (Белгија) 6:1, 2:0 (повлачење Енанове)
2007. Серена Вилијамс (САД) – Марија Шарапова (Русија) 6:1, 6:2
2008. Марија Шарапова (Русија) – Ана Ивановић (Србија) 7:5, 6:3
2009. Серена Вилијамс (САД) – Динара Сафина (Русија) 6:0, 6:3
2010. Серена Вилијамс (САД) – Жистин Енан (Белгија) 6:4, 3:6, 6:2
2011. Ким Клајстерс (Белгија) – Ли На (Кина) 3:6, 6:3, 6:3
2012. Викторија Азаренка (Белорусија) – Марија Шарапова 6:3, 6:0
2013. Викторија Азаренка (Белорусија) – Ли На (Кина) 4:6, 6:4, 6:3
2014. Ли На (Кина) – Доминика Цибулкова (Словачка) 7:6 (7-3), 6:0
2015. Серена Вилијамс (САД) – Марија Шарапова (Русија) 6:3, 7:6 (7-5)
2016. Анџелик Кербер (Немачка) – Серена Вилијамс (САД) 6:4, 3:6, 6:4
2017. Серена Вилијамс (САД) – Венус Вилијамс (САД) 6:4, 6:4

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар