АО: Пут шампиона из угла тенисера...

“Пут шампиона” назив је ходника који води од свлачионица до улаза на терен на Род Лејвер Арени, највећем стадиону на Аустралијан опену.

Тенис 11.01.2018 | 17:30
АО: Пут шампиона из угла тенисера...
О стадиону капацитета 14.820 места већ се много тога зна – када је изграђен, по коме је добио име, какве је трансформације доживљавао…

Целом дужином ходника постављени су постери свих шампиона Аустралијан опена, међу којима су најуспешнији Рој Емерсон, Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Андре Агаси, Маргарет Корт, Серена Вилијамс, Ивон Гулагонг, Штефи Граф, Моника Селеш, Мартина Хингис и многи други.

Пред овогодишње издање Отвореног првенства Аустралије у тенису, организатори су реновирали одређене објекте, између осталог и чувени ходник. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић шест пута је освајао овај турнир, што је рекорд Опен ере, био је одушевљен новим изгледом шампионског пута.

“Данас ћу вам показати како изгледа тунел кроз који се пролази до Род Лејвер Арене. Испуњен је великим тениским именима међу којима сам пронашао и своје идоле из млађих дана. Задивљен сам. Браво!”, написао је Ђоковић уз видео.

Највећа арена изграђена 1988. када је први Грен слем сезоне пребачен из Кујонг тениског клуба – првобитно названа Централни терен, да би 12 година касније добила име по највећем аустралијском играчу икада.

Седишта на стадиону замењена су 2005. године тако да су редови између њих проширени, па се далеко лакше пролази. Такође, направљен је покретни кров који се отвара или затвара за само 15 минута, а захваљујући којем мечеви могу играти и када су временски услови лоши.

На њему се организују, концерти рок звезда, ауто-мото дешавања, конференције, свечане вечера и концерти класичне музике, али му је главна намена да у две недеље јануара буде домаћин највећим тениским звездама.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар