СП - Шуманов рецепт за побједу: Одбрана и брзина!

Рукометна репрезентације Босне и Херцеговине у сриједу ће играти прву утакмицу двомеча против селекције Швајарске, у оквиру шесте групе квалификација за Свјетско првенство 2019. године у Њемачкој и Данској.

Остали спортови 09.01.2018 | 08:30
СП - Шуманов рецепт за побједу: Одбрана и брзина!
Утакмица ће бити одиграна у Сент Галену, а најбољи рукометаши БиХ у том мечу ће наступити под императивом побједе због пораза који су претходно уписали против селекције Естоније, а која је потом поражена у оба меча против Швајцараца и остала је без шансе за пласман у бараж.

Селекција БиХ у Београду је обавила мини припреме за двомеч против Швајцараца, гдје је одиграла два пријатељска меча против репрезентације Саудијске Арабије и остварила половичан успјех, а на другом мечу повриједио се један од најбитнијих играча у "змајевима" Никола Прце, који се на листи повријеђених придружио Мухамеду Торомановићу, Ивану Карачићу и Сењамину Бурићу.

Селектор БиХ Билал Шуман истакао је у најави меча да ће ти играчи недостајати његовом тиму у мечевима против Швајцараца, али да и даље вјерује у пласман у бараж.

"Без калкулација можемо рећи да је утакмица у сриједу одлучујућа и да морамо побиједити. Ситуација с играчима је отежана, али као у сваком спорту, кога нема без њега морамо. Мислим да имамо и даље квалитет, жељу и вољу да одиграмо добро. Желимо показати да можемо побиједити Швајцарску. Стало нам је да дођемо до баража и то би био велики успјех с обзиром на дешавања у посљедње вријеме", рекао је Шуман, а пренијели сарајевски медији.

Према његовим ријечима, побједе Швицарске против Естоније значајно су отежале посао селекцији БиХ, али увјерен је да ће 17 играча у Швајцарској дати све од себе.

"Резултати Швајцарске против Естоније су нам отежали посао, али знамо шта нам је радити. Домаћин има јаке и високе бекове. Играју одличну одбрану и голмана, међутим спорија су репрезентација. Ми знамо шта требамо урадити да им парирамо. Морамо играти добру одбрану, с брзом транзицијом и центром".

Осврнуо се и на пораз у другом мечу против Саудијске Арабије, за коју каже да игра веома брз рукомет.

"Нижи су али играју брже од Швајцарске. Против њих смо жељелу испробати неке ствари у нашој игри, дали смо прилику играчима и то су били разлози нашег пораза".

Капитен репрезентације БиХ Мирсад Терзић зажелио је брз опоравак повријеђеним играчима и нагласио да су сви "змајеви" свјесни шта их очекује у Швајцарској.

"Швајцарци након побједа против Естоније изгледају као ванземаљци. Међутим ко гледа рукомет, мора сагледати и жељу Естонаца у том другом мечу. Мислим да су за њих квалификације биле завршене након првог пораза против Швајцараца, па су у том другом мечу наступили туристички. Морамо смоћи снаге и први меч у Сент Галену покушати завршити у нашу корист", нагласио је Терзић.

Десни бек "змајева" Марко Панић сматра да Швајцарска нема звучних имена али има одличан тим.

"Биће нам тешко без четворице повријеђених играча, под притиском смо због императива побједе. Нема калкулација, идемо на побједу", кратко и јасно је изјавио Панић.

Голман Бењамин Бурић препустио је улогу фаворита Швајцарцима, а као највећу оспасност по свој гол истакнуо је Ендија Шмита.

"Играмо против младе и квалитетне репрезентације. Они су фаворити, а ми морамо показати карактер под импаративом побједе. Гледали смо њихове утакмице против Естоније. Главна опасност долази од Шмита, али имају још добрих и високих нападача. Нама одговара њихова спорија игра и мислим да имамо велику шансу да их добијемо. Једина њихова предост је домаћи терен, а мислим да смо ту негдје квалитетом".

Утакмица између Швајцарске и БиХ игра се у сриједу, 10. јануара, с почетком у 18.30 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар