Фед куп: Познат тим Србије за турнир у Естонији

Татјана Јечменица неће у Талин на меч првог кола групе И Евро-афричке зоне путовати са најбољим тимом.

Тенис 17.01.2018 | 08:15
Фед куп: Познат тим Србије за турнир у Естонији
Српске тенисерке такмичење у Фед купу у 2018. години почињу у Естонији.

Изабранице селектора Татјане Јечменице Јевтић играће у групи И Евро-афричке зоне, а прво коло биће одржано у Талину, од 7. до 10. фебруара.

На официјалном сајту Фед купа саопштено је да Србија на том турниру неће наступати у најјачем саставу.

У Талину ће се борити Дејана Радановић, која заузима 262. место на WТА листи, Ивана Јоровић (280. на свету), Олга Даниловић, која је тренутно 326. играчица света, и мало позната Бојана Маринковић, 563. на светској листи, којој ће то бити деби за национални тим.

У Талину ће учествовати 14 екипа (Аустрија, Грузија, Пољска, Србија, Шведска, Бугарска, Велика Британија, Португалија, Турска, Хрватска, Мађарска, Естонија, Летонија и Словенија) подељених у четири групе и свака селекција играће са сваком.

Победници група бориће се у мини плеј-офу из којег ће најбољи тимови обезбедити пласман у бараж за борбу за улазак у Светску Б групу за 2019. годину.

Бараж је на програму 21. и 22. априла 2018. године.

Победник групе А у мини плеј-офу бориће се са победником групе Д, док ће се победник групе Б борити са најбољим из групе Ц.

Фед куп репрезентација Србије је и 2017. годину почела на турниру у Естонији. У првом колу групе И Евро-афричке зоне забележила је три победе које су јој обезбедиле бараж у априлу. Српски тим састао се са Аустралијом у Зрењанину и убедљиво изгубио тај дуел (0:4). Аустралијанке су обезбедиле пласман у Светску групу Б, а Србија је остала у истом рангу такмичења.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар