Одложени старт 2018. године - ИИ дио...

Хјуит разиграва Ђоковића! Српски тенисер у среду у Мелбурну коначно започиње сезону повратка.  Ђоковић се на терен враћа против Хјуита! Новак Ђоковић играће на отварању турнира 'Тај брејк тенс' против легендарног Лејтона Хјуита, што ће му бити први меч после шестомесечне паузе због повреде.

Тенис 08.01.2018 | 20:15
Одложени старт 2018. године - ИИ дио...
Одложени старт је спреман! Након скоро две недеље пошто је због обновљених болова у десном лакту одустао прво од егзибиционог турнира у Абу Дабију који је игран последњих дана 2017, па онда и од бране трофеја у Дохи почетком 2018, Новак Ђоковић ће коначно заиграти тенис пред пубилком након шест месеци паузе.

Српски тенисер учествује на једнодневном турниру у Мелбурну "Тај-брејк тенс" који се игра у среду на Маргарет Корт Арени, једном од стадиона који угушћује Аустралијан опен. Први противник нашем асу на овом егибиционом такмичењу које се игра само за прво место које носи чак 250.000 (америчких) долара је легендарни Асутралијанац који се враћа из пензије Лејтон Хјуит. Остали парови су Рафаел Надал - Лука Пуј, Томаш Бердих - Ник Кирјоси Стен Вавринка - Доминик Тим.

Правила су прилагођена егзибиционом формату те цео догађај траје само 3,5 сати, победник меча је онај који први стигне до 10 поена, али са два поена предности, а дозвољен је само један челенџ. Поред "Тај-брејк тенса" Новак Ђоковић, који ће у среду јавности представити и нови стручни штаб са Радеком Штепанеком и могуће Андреом Агасијем, учествује на Кујанг класику, такође егзибиционом турниру где ће истог дана одмерити снаге са Домиником Тимом.

Ђоковић није играо у четвртфинала Вимблодона, било је неизвесно да ли ће наступати на Аустралијан Опену, али је успео да се опорави пред први Гренд слем сезоне.

Српски тенисер и легендарни Хјуит отвориће егзибициони турнир на "Маргарет Корт" терену.

Ђоковић води са 6:1 у међусобним дуелима, а последњи меч одиграли су 2012. на Олимпијским играма у Лондону, када је тренутно 14. играч света славио са 4-6 7-5 6-1.

Бивши шампион Аустралијан Опена Пет Кеш, који је одредио жреб у Мелбурн парку, рекао је да је овај турнир добра провера пред Први гренд сезоне.

"Ово је занимљив турнир у ком свако може да победи и да освоји новац. Не мора увек да значи да ако сте боље рангирани да то значи да не можете да победите. Играч, какав је Лејтон Хјуит, који се пензионисао,може да одигра одличан меч и да освоји новац", рекао је Кеш.

Мечеви се играју се као тај-брејк до десет поена, а остали парови четвртфинала су Лука Пуј (Француска) - Рафаел Надал (Шпанија), Томаш Бердих (Чешка) - Ник Кирјос (Аустралија) и Стан Вавринка (Швајцарска) - Доминик Тим (Аустрија).

Наградни фонд турнира који се игра од 10. до 15. јануара на теренима "Маргарет Корт" износи 250.000 долара.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар