Војска заслужна за постојање РС

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ наставља традицију Војске Републике Српске /ВРС/, која је у суштини створила Републику Српску и обезбиједила њено постојање.

Босна и Херцеговина 08.01.2018 | 15:00
Војска заслужна за постојање РС
Након посјете Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку поводом обиљежавања Дана Републике Српске у бањалучкој касарни "Козара", Иванић је новинарима изјавио да су припадници овог пука војници, подофицири, официри и генерали - људи који поносно уздигнутог чела настављају да баштине традицију ВРС.

"Посебно ми је драго што је то било на дан када се у Бањалуци догађају манифестације обиљежавања 9. јануара - дана када је настала Република Српска", истакао је Иванић.

Иванић сматра да је недовољан значај Спомен-собе ВРС, јер је ово једино мјесто на којем се заједно налазе имена више од 22.400 погинулих припадника ВРС.

"Ови људи су дали своје животе да би настала, постојала и функционисала Република Српска, да би имали институције јер нас институције бране", поручио је Иванић.

Он је истакао да је овом посјетом желио да покаже да и војници и официри Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука имају право да обиљежавају 9. јануар - Дан Републике Српске.

На питање да ли дефинитивно Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук сутра неће бити на дефилеу поводом обиљежавања Дана Републике Српске, Иванић каже да је све што је имао рећи о тој теми већ рекао, због чега данашњи и сутрашњи дан не би тиме оптерећивао, осим ако не буде присиљен.

Иванић је додао да ће сутра присуствовати свечаној академији поводом обиљежавања Дана Републике Српске, као што је био свих ових година.

Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић изразио је захвалност Иванићу на посјети Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку с циљем обиљежавања Дана Републике Српске.

Јеринић је честитао Дан Републике Српске свим припадницима овог пука и свим Србима у Оружаним снагама БиХ, истичући да припадници Трећег пука његују и баштине традицију ВРС која је заслужна за рођендан Републике Српске и њено постојање.

(СРНА)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Ап

08.01.2018 14:05

Није Иванић добро рекао. ОВИ људи су дали животе да би МИ МОГЛИ КРАСТИ. Е то је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

08.01.2018 15:14

Нису се борци борили и давали своје животе за овакву Републику Српску, која је постала земља неправде, непотизма, криминала...

Name

Маша

08.01.2018 16:17

Стање јесте тешко, али не треба дизати руке већ мењати ствари.

Name

ТРН

08.01.2018 14:07

Сви ми знамо да је Америка створила РС ал хај нек буде како ви казете да нису ти људи дзаба гинули....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

08.01.2018 14:22

Војска нам не треба, Треба укинути војску и извршити демилитаризацију БиХ.Само бацамо новце за бадава и за туђе интересе (НАТО). Имали смо ЈНА па смо видјели како је прошла. Проглашена агресорском војском иако је по Уставу СФРЈ била дужна штитити Уставни поредак и цјеловитост СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Перо

08.01.2018 14:46

Када се Србија и Хрватска демилитаризују, онда ћемо причати о Босни, до тада не лапрдај. Што се тиче ткз ЈНА, од спаљивања Вуковара до Приштине... за*еби ту причу. Србија никада неће добити нову прилику да руше Босну, прошло је вријеме тратинчица и братства и јединства. Сваки сљедећи покушај ће бити угушен у крви без имало милости! А неће бога ми ни усташка Хрватска.

Name

Петрова Кајгана

08.01.2018 14:50

Добро си ти с тим мозгом и проходао...јбо те леми и црвени мундири

Name

Пеки

08.01.2018 15:27

Муслимани и xрвати су се одвојили први од срба она су срби направилу српску републику ста сте мислили фа це срби оставити своју дједовину и отици у србију е мало сте се зајебали сад се босњаци рвите са црватима и опет везите заставе

Name

?

08.01.2018 14:28

Како то да смо ми створили РС прије него су муслимани и хрвати одржали референдум о независности БиХ 01.03.1992. ? ко се од кога први одвојио и ко је онда први кренуо у разбијање СФРЈ, тј. оног што је од ње остало након изласка Словеније и Хрватске ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ?

08.01.2018 17:22

Ти ниси ми него си они и зато немој измисљати.

Name

Логика

08.01.2018 17:22

То ти је пријатељу Српска логика,тешко је то нормалном свијету схватити.Прије на два мјесеца унутар државе оснујеш своју пара државу и онда трубиш насав глас да су Хрвати и Бошњаци криви за распад БиХ.И онда покупиш оружје од ЈНА и удри по градовима и селима са несрпском вецином....

Name

ре ?

08.01.2018 17:26

Ти ниси ми него си они и зато немој измисљати.

Name

Капетан

08.01.2018 14:30

Тацно је да су људи узалуд изгинули да би данасње кабадахије узивале. Сто се тице РС-а као творевине ту ипак хтјели ми то или не морамо захвалити великим силама. Сад омладино цијеле БИХ уците на грескама ових садасњих назови политицара и недозволите никад висе да се овакво сто догоди нигдје и никоме. Изгинули постени остали непостени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.01.2018 14:37

Наравно да је заслужна!!! Та војска је једина након другог свјетског рата осудзена за геноцид заједно са полицијом Р.С-е.Паметном доста....

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.01.2018 14:40

Дали су зивоте да би мафија богла да богати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

08.01.2018 14:41

Гдје та војска данас ? Рови по контењерима ? Ради за 400 км ? Моли да им неку уплати коју марку кад се разболе они или њихова дјеца.. Док си ти Иваницу и теби слицни (додик) из дана у дан све дебљи и дебљи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

08.01.2018 14:50

Па што не изведе пук, шта сад хвата кривине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

08.01.2018 15:14

Не може да изведе зато што није добио протоколарни позив од организатора.Добио је усмену сагласност, али то не може,ипак је то војска није свадбена колона. Друго,војска може поднијети рапорт само члану предсједништва,не може предсједнику Републике Српске,а то нашем предсједнику не одговара због овогодишњих избора,јер жели потпуну рекламу само за себе.

Name

Гојко

08.01.2018 17:47

Раде немој да паламудиш, матере ти. Мани се шупље.

Name

Последњи кинески цар

09.01.2018 08:34

Раде, уопште не цијеним Иванића као политичара, али све што си написао је тачно, и потпуно си у праву.

Name

залосно

08.01.2018 15:02

Војска заслузна за настанак РС-а, а на њеном целу стоји дезертер Додик! И сверцер цигара за вријеме ратних дејстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.01.2018 15:05

У случају било каквог сукоба, та би се војска распала, по националној основи, за 6 евентуално 7 минута!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

08.01.2018 15:11

Шта би та војска бранила и од кога. Да Срби бране БХ од Србије или Хрвати од Хрватске. Будалаштина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕСЛИЋ

08.01.2018 15:37

ДА ЛИ СУ НА СПИСКУ ПОГИНУЛИХ И ОНИ КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ У СРПСКО-СРПСКИМ СУКОБИМА, КАО У ТЕСЛИЋУ НПР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станивук никола

08.01.2018 15:48

Сваки домаћин славу слави да Овави вјерски обред да угостити госте и да се међу гостима људује. Људује се тамо гдје људи не чине другима оно што не желе да њима неко чини. Ја мислим да то вјера налаже сваком вјернику. Слава оном ко је жртвовао себе да свијет буде бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

припадник оС БиХ србин

09.01.2018 20:30

Слушам ове политичаре о трећем пуку како тај пук обиљежава традицију ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,као припадник тога пука могу написати само следеће а све што напишем је истина,а новинари да нису у служби политичких партија могу то све испитати и видиће да је ово истина - Као прво пук држи само традицију официра до чина пуковника, обиљежава дан ВРС само у Бања Луци а крсну славу Носају по градовма, доказ је следећи за сваки дан ВРС и Крсну славу достављају позивнице само пуковницима и бригадирима а осталим припадницима пука спусте наређење гдје се каже да могу учествовати у манифестацијама ако им дозволи претпостављени старијешина. Тај пук уопште не позива породице погинулих као ни РТВИ а који су у служби у ОС БиХ нити страијешине који су одликовани у протеклом рату осим официра који имају чинове пуковника а који су у то вријеме пили по Београду и скакали по Академији -Тај пук више позивница пошаље МУслиманима и Хрватима него Србима, Тај пук уопште нема у свом сатсавиу Припаднике из Сарајевско Романиског Корпуса нити из Херцеговачког корпуса, Тај пук не зна и колико има припадника породице погинулих бораца,а да су они још у служби ОС БИХ, На крају имао бих тога свашта рећи али не могу јер радим у ОС БИХ и ово све знам,а не смијем јавно рећи јер бих остао без посла за припадникепука Пука РС је само Добоја, бриг, Копуз нема појма ни колико има уопште припадника пука у ОС БиХ породица погинулих а да нису у чину пуковник и више нити га то интересује Тако да ови политичари и једни и други нек не серу јер су гласали за укидање ВРС а у пук РС су поставили већином припаднике који нису били у рату,а породица погинулих и нема И да кажем да не припадам ни једној политичкој партији већ само овом ПУКУ у који се сви куну а који је гори него сви они за србе у ОС БИХ јер их је више подијелио не го прије

ОДГОВОРИТЕ