Ово су звијезде с највишим коефицијентом интелигенције

Никол Кидман, Мет Дејмон, Шакира, Лиса Кудроу, Шерон Стоун, Џејмс Франко и Натали Портман само су неке од славних личности које имају коефицијент интелигенције (ИQ) изнад 130, преноси Холлywоод. цом.

Забава 08.01.2018 | 14:07
Ово су звијезде с највишим коефицијентом интелигенције
Ештон Кучер - 160
Веровали или не, исти коефицијент има и познати теоријски физичар Стивен Хокинг.

Мет Дејмон - 160
Славни глумац похађао је Харвард, иако га на крају, због глуме, никада није завршио. "Нацрт" за сценарио филма "Добри Вил Хантинг" написао је на часу енглеског језика.

Квентин Тарантино - 160
Средњу школу никада није завршио јер је схватио да је школовање узалудно, па је почео да ради у биоскопу као особа која показује људима пут до њихових седишта. Ипак, славни режисер наводно има једнак коефицијент интелигенције као Алберт
Ајнштајн - 160.

Шерон Стоун - 154
Једна од најлепших глумица Холивуда такође је једна од најинтелигентнијих на свету.

Стив Мартин - 142
Пре него што је постао комичарска легенда, Стив Мартин похађао је филозофију на Калифорнијском државном универзитету (Цал Стате). Школа га је очарала, сањао је да постане професор, али све се променило када се пребацио на Универзитет у Калифорнији (УЦЛА), где је одабрао смер позориште.

Натали Портман - 140
На Харварду је студирала психологију, а њена два рада објављена су у научним часописима. На истом факултету је радила и као истраживач, а течно говори чак пет језика.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар