Четири глобуса за МцДонагха

Златни глобуси 2018. додијељени су у Лос Ангелесу.  Глумице су на црвени тепих стигле одјевене у црно, како би и на тај начин скренуле пажњу на проблем сексуалног злостављања у њиховој, али и осталим професијама.

Свијет 08.01.2018 | 10:40
Четири глобуса за МцДонагха
Драма Тхрее Биллбоардс Оутсиде Еббинг, Миссоури, редитеља Мартина МцДонагха, победник је на додели Златног глобуса, освојивши ову награду у четири категорије, укључујући и награду за најбољу филмску драму и најбољи сценарио.

На традиционалној филмској манифестацији, једној од највећих пре доделе Осцара, страни новинари у Холлywооду за учешће у овом филму наградили су и глумицу Францес МцДорманд за главну женску улогу, као и глумца Сама Роцкwелла за најбољу мушку споредну улогу.

Златни глобус за најбољу драмску мушку главну улогу добио је Гарy Олдман за филм Даркест Хоур, док је ова награда за најбољу женску споредну улогу припала Аллисон Јаннеy за филм И, Тонyа.

Најбољи редитељ Гуиллермо дел Торо

За најбољи филм у категорији комедија или мјузикл проглашен је Ладy Бирд редитељке Грете Герwиг.

За најбољег редитеља проглашен је Гуиллермо дел Торо, који је режирао Тхе Схапе оф Wатер.

Награда за најбољу глумицу у комедији или мјузиклу припала је Саоирсе Ронан за улогу у филму Ладy Бирд, а најбољи мушки глумац у истој категорији је, према оцени новинара, Јамес Францо за улогу у филму Тхе Дисастер Артист.

Додељене су и награде за најбоља телевизијска остварења, где је највећи успех остварила мини серија Биг Литтле Лиес.

Златне глобусе за улоге у овој серији добили су и глумци Ницоле Кидман (најбоља главна женска улога), Лаура Дерн (најбоља споредна женска улога) и Алеxандер Скарсгард (најбоља мушка споредна улога).

Глумице одјевене у црно

Златни глобус у категорији за најбољу ТВ драму добила је Тхе Хандмаид'с Тале.

За улогу у овој драми Елисабетх Мосс је добила награду за најбољу главну женску улогу, док је за најбољег глумца у ТВ драми проглашен Стерлинг К. Броwн (Тхис Ис Ус).

Овогодишња додела Златног глобуса уједно је била и прва велика филмска манифестација после разоткривања продуцента Харвеyа Wеинстеина.

Велики број жена из филмског света стигле су на црвени тепих одевене у црно, како би и на тај начин скренуле пажњу на проблем сексуалног злостављања у њиховој, али и осталим професијама.



Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Харис

08.01.2018 09:46

Дајте их Вучићу и Дудуку то су два највећа глумца на свијету,може и Човић ма хајде и Бакету да не буде љубоморан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харис

08.01.2018 10:06

Треба дати прво крепаном потуру аљи па његовом зуци потом ресулеми кавазовицу и теби потуру харисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

08.01.2018 10:37

Немој тако о ђедовима својим није лијепо