Изјаве Амфилохија - наручен напад

Изјаве митрополита Амфилохија против председника Србије Александра Вучића, наручени су напад и дисквалификују свакога ко на тај начин иступа као представник црквених власти, сматра директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић.

Србија 08.01.2018 | 10:00
Изјаве Амфилохија - наручен напад
"Лично сматрам да је ствар о нарученом нападу и да је реч о чину који, понављам, дисквалификује сваког оног ко на тај начин иступа као представник црквених власти, чини га једним човеком који се бави опозиционим политичким деловањем на један вулгаран и непримерен начин", рекао је Ðурић гостујући на телевизији "Пинк".

Ðурић наводи да је у питању човек који је два пута "живом Александру Вучићу држао опело", а да се овом изјавом сврстао у ред политичара.

"Прешао је из реда црквених великодостонијка у ред људи којима српски интереси нису на срцу и нису наклоњени. Коме може бити у интересу да се Срби деле, да се у моменту када се коначно, после толико година, људи у Србији окупили око одређених идеја и око циљева и када држава коначно почиње да делује и на јачању српских позиција у региону", поручио је Ðурић.

Он истиче да га је срамота као верника и као Србина када чује да неко ко носи одору Српске православне цркве, говори на "један нецрквени и срамотан начин".

Историјски гледано, према његовим речима, Амфилохије је у политичком смислу увек подржавао опцију чији је резултат да је Срба увек било мање и у Црној Гори и на другим местима.

"Тамо где се председник Вучић бавио политиком и где се бави политиком, хвала Богу, тамо Срба нема мање, тамо позиције Србије јачају, тамо утицај Србије јача и то очигледно смета онима, који су од Амфилохија наручили овакав напад", поручио је Ðурић.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

БЛ комуниста

08.01.2018 09:24

Па доста сте ти и твој газда АВ, спиновали морају мало и други. Немогу схватити да подржавам Анфилохија. Али прави патриота је увијек опозиција својој влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.01.2018 11:17

Увек подржавам став СПЦ, политичари су пролазни и поткупљиви на разне начине.

Name

БЛ комуниста

08.01.2018 09:51

Па доста сте ти и твој газда АВ, спиновали морају мало и други. Немогу схватити да подржавам Анфилохија. Али прави патриота је увијек опозиција својој влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

08.01.2018 10:54

Амфилохије у праву 100%. Није он неписмен и будала колико ови шупци мисле по Србији.Издаја него шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНС секта

09.01.2018 09:17

Мегатренд “експерти” харају Србијом...

Name

Три четри Саад

08.01.2018 12:30

Такмичење у полтронизму и увлачењу у дупе Вуцицу може да почне.Ацо Србине Ацо Србине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

08.01.2018 18:16

Нормално да вам смета и црква јер није на вашој страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ист са

08.01.2018 22:48

Статистика је као бикини , рекосе неки некад. Овај Вуцицев потрцко броји вјернике у митрополији гдје столује Амфилохије. А ста би рекла његова статистика : Патријарх Павле, слава му и милост је родјен у Славонији, богословију заврсио у Сарајеву, био владика на Косову, замонасио се у Книнској крајини....

ОДГОВОРИТЕ