Ухапшен Махмуд Ахмадинежад?

Махмуд Ахмадинежад, некадашњи ирански председник наводно је ухапшен и то због подстицања протеста против владе у Техерану.

Свијет 07.01.2018 | 20:40
Ухапшен Махмуд Ахмадинежад?
Британски Дејли мејл пренео је вест да је ухапшен бивши ирански Ахмадинежад ухапшен током посете граду Бушеру на западу Ирана 28. децембра, у дану када су почели антивладини протести.

Дејли мејл се позива на панарапски лист Кудс ел Араби, који излази у Лондону и у власништву је палестинских исељеника.

Панарапски лист наводи да је реч о "поузданим изворима", али у иранским медијима и водећим светским агенцијама нема потврде те вести.

Како тврди Кудс ел Араби, током посете Бушеру Ахмадинежад је рекао да "неки од актуелних лидера живе отуђени од проблема и брига народа и не знају ништа о стварности друштва".

Оценио је да Иран "пати од рђавог управљања", а да влада иранског председника Хасана Роханија "верује да поседује земљу и да су људи друштво незналица".

Тајмс ов Израел, позивајући се на Кудс ел Араби, преноси да је Ахмадинежад ухапшен управо због тих коментара, које је дао у време када су се "загревали" антивладини протести због стања у економији.

Израелдски лист наводи и да званичници сада покушавају да бившег иранског председника ставе у кућни притвор, али и истиче да за такве наводе није могао да добије потврду.

Антивладини протести почели су 28. децембра у другом највећем иранском граду Масхаду, првобитно против повећања цена, а касније су се протести проширили на друге градове.

Најмање 20 људи убијено је у сукобима с полицијом, док је више од 450 демонстраната ухапшено.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар