"Зелени пакао" жели да се врати у Ф1!

Легендарна немачка стаза Нирбургринг могла би да се врати у календар Формуле 1 од 2019. године.

Остали спортови 09.01.2018 | 09:30
"Зелени пакао" жели да се врати у Ф1!
Челници стазе у близини Нирнберга преговарају са власницима Ф1 коју су напустили 2013. године због финансијских проблема и промене власништва.

Међутим, доласком Мирка Маркфорта на место извршног директора у марту 2016, Нирбургринг се фокусирао на повратак у "најбржи циркус" на свету.

Нови власници Ф1, америчка компанија Либерти медија (Либертy Медиа) труди се да Европа остане кичма такмичења, а један од корака у том смеру је и повратак Велике награфа Француске од ове године.

После једногодишње паузе враћа се и Велика награда Немачке на Хокенхајму, а за годину дана би могао да му се прикључи и популарни "Зелени пакао".

Маркфорт је на крају прошле сезоне на Великој награди Абу Дабија разговарао са директором Ф1 Чејсом Керијем, па се очекује да током 2018. наставе са преговорима.

"Изузетно бисмо ценили повратак Ф1 на Нирбургринг од 2019. Ово ће бити могуће само ако задржимо разумне економске услове. Могу да потврдим да је било разговора са власницима Ф1", рекао је Маркфорт.

Нирбургринг је био домаћин 40 трка Ф1 од дебија 1951. године. Међутим, имаће жестоку конкуренцију с обзиром да је у септембру коремцијални директор Ф1 Шон Бреч открио да такмичење има понуде чак 40 заинтересованих потенцијалних домаћина трка.

Верује се да је приоритет Либерти медије домовина, Сједињене Америчке Државе, а у игри су Лас Вегас, Њујорк или Мајами.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар