Показати више толеранције и љубави

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је поводом предстојећег православног Божића да сви у БиХ треба да буду бољи људи, да се суздржавају од сукоба, показују много више толеранције и љубави, како би свима било боље.

Босна и Херцеговина 05.01.2018 | 20:08
Показати више толеранције и љубави
"Божић је празник који промовише двије кључне вриједности - љубав и мир, што нам у овим временима посебно треба. Љубав, да бисмо разумјели друге и другачије, а мир да бисмо заједно напредовали", рекао је Иванић на пријему поводом православног Божића, који је организовао у згради Предсједништва БиХ.

Он је навео да Божић свима, а поготово онима које људи бирају да их представљају и воде, шаље снажну и универзалну истину, али и опомену да се кроз дјело служења показује љубав, те да онај који служи људима има мир са људима и бива миротворац.



"Нас људи цијене не само по дјелима која иза себе остављамо, већ и по ријечима које изговарамо. Свака ријеч која излази из нас, посебно у ово немирно историјско вријеме, важна је. Чувајмо се зато тешких ријечи јер иза њих остају теже посљедице него што мислимо", истакао је Иванић.

Он је свим православним Србима у Републици Српској, БиХ и свијету, као и свима који славе Божић, честитао овај празник традиционалним поздравом "Мир Божји - Христос се роди!".

Божићном пријему присуствовао је велики број представника дипломатског кора, као и политичког, културног и вјерског живота БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ, те представници дипломатског кора.



(БН/Срна)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Хектор

05.01.2018 19:15

Младене,благ си и објективан.Способан си и комплетан.Али не пролази та фора код нас присталице + несрби.То само мозе у Македонији и ЦГ.Погресна ти је карта.Морас бит дрскији и висе национално опредјељен да би побједио Бају.Какво болан помирење.Знас да од тог нема ниста.Нема вјере у Муслимане и Рвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХРВОЈЕ

05.01.2018 19:53

Је ли то Абудусалем Ал Мутарии до Иваница с брадом?

Name

Јоми

05.01.2018 20:06

Није благ него културан и толерантан што би требало да сви буду. Ми који смо били прави борци тек сад видимо резултат ратовања (све узели дезертери и профитери богатећи се на крви иСрпских, муслиманских и хрватских младића)

Name

СТОЈАН РЕ ХЕКТОР

05.01.2018 20:14

Питање за "великог србина ектора" , од цега нас србски народ треба да зиви, од рада и постења или ко је колики националиста и ко це висе оргијати под саторима с ракијом у руци и скацуци по столовима масуци с три прста??? Па гдје ти зивис идиоте? Мора да си негдје око Бакинаца настањен ко твој баја Додо. Теби и таквим као ти да објасним ста је српство, рад, цеститост, постење, цист образ, сирока рука , помоци сваком ко је у невољи, цинити добра дјела, бити домацин, добар комсија, волити све а не мрзити, ици у цркву из љубави према Богу и постовати друге без обзира на вјеру, добар србин је вриједан цовјек ција су врата за добре људе увијек отворена, хуманост!!!!! Ста си ти бога ти?? Ни С од СРБИНА!! Доста је висе вас глумаца и лазова , народ гладан, нема привреде, инвеститора, народ одлази, посебно млади, коме ти млатис празну сламу?? Бозе смилуј нам се и изведи нас на прави пут и помози бозе велики.

Name

ре

05.01.2018 20:23

Ја, болан, каква љубав, о чему он? Дај нешто да се другим народима пале чвоке, то је то што српству треба.

Name

Браво Јоми

05.01.2018 20:31

Доста висе хајцања.Бољи је мир какав год да је неголи поновни сукоби.А ако неко мисли да гријесим питам га за колико пара би продао своје дијете.

Name

РЕ Господин Стојан

05.01.2018 22:15

Хвала Богу кад има и нормалног свијета.Вратио си ми вјеру у нормални народ којег је сасвим мало, Назалост ал изгледа има наде.Браво за коментар.

Name

Ре Хрвоје

06.01.2018 00:24

Није него ти супак један.

Name

А мрзња

06.01.2018 06:13

Каква љубав у царсхији свеопсте мрзње.Па ти Србина овима не могу видјети.

Name

ре Стојан Недим Сарајево

06.01.2018 07:54

Да буде сретан Бозиц свим припадницима српске вјере и све најбоље зелим нормалним и финим људима, ми смо једни уз друге и наслањамо се једни на друге, да нам свима будуцност буде боља и бог памет и разум да, а појединаца и будала има свугдје, то су не остварени људи и погубљени у овом времену који својим испадима зеле да привуку пазњу на себе, има пуно пуно добрих људи на све три стране. Волимо се и постујмо, помазимо, градимо бољу будуцност новим генерацијама, у сустини су сва три народа добра, лицно као и вецина нормалних људи не подрзавам националисте, треба само добро гледати. Теско је вријеме, бит це боље. Морамо се ријести манијака у својим редовима сви систематски, ова земља има будуцност, политицари гледају само свој дзеп, а кад загусти хватају се вјере. То је фујјјј. Те гњиде мирамо казнити и засукати рукаве да нам буде боље. Вјера је приватна ствар сваког цовјека, а ови политицаре нек нас се окане с тим лазима, дајте нам фирме, посао, инвеститоре, аутопутеве. Имамо све, само воља. Сретан и цестит Бозиц да вам буде свима. Позз из Сарајева

Name

МС

07.01.2018 06:36

Младене, способанси, напријед до побједе.

Name

МИРОЉУБ

05.01.2018 19:27

ТО ВАЗИ ЗА ДОДИКА ПОСТО ОН РАЗДВАЈА ЉУДЕ А НИЈЕ МУ ТО КОРЕКТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре

06.01.2018 02:07

СЕКТО ТИ БИ НАЦИОНАЛИСТИЦКУ РЕТОРИКУ ЗАТО СТО ИМАС ВИСЕ РЕЗЕРВНИХ ДРЗАВА ЛОПОВЕ.ТИ НИСИ србин КАДА НА НЕЋЕШЊУ НОЋ ТАКО ГОВОРИШ.СА ТАКВОМ БАГРОМ СЕ КОМЕНТАРИСЕ У ПОЉСКОМ WЦ ДА ЗНАС УБУДУЦЕ ВОЛУ

Name

Глобал зитизен

05.01.2018 19:46

Босна и Херцеговина се сваким Бозицем и Бајрамом полако приблизава нивоу космополизма насих дједова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

05.01.2018 20:12

Ја се слажем са тобом мој друже, али теби остављам да на овом порталу велику већину коментатора обучиш и научиш шта је то космополитизам. Поздрав Глобал грађанин!

Name

Градјанин свијета

05.01.2018 22:00

Ми градјани Републике Српске смо за суверену и независну градјанску дрзаву Републику Српску

Name

Ејфс

05.01.2018 22:31

Радује ме кад јос има хумани идеја и просвећени људи који успостављају односе без обзира на националне, вјерске и унапређују општељудске односе који заговарају заједништва, слоге људи и народа цијелога свијета. Градјанство свијета треба свима да буде на првом мјесту или космополитизма како вец казес. Разумио које разумио а за многе је то мало теза математика.

Name

Аqуа

05.01.2018 22:54

Ниси ти градјанин свијета вец само роб једног тора који није отисао даље од свог мјеста родјења. Стета сто си ставио тај ник боље да си ставио сам свој или вук самотњак.

Name

075

06.01.2018 08:52

НАКОН ШТО ЈЕ ЧОВИЋ БОЈКОТОВАО БАЈРАМ, А ИЗЕТБЕГОВИЋ КАТОЛИЧКИ БОЖИЋ! Иванић је постигао немогуће! На пријем поводом православног Божића стигла и друга два члана Предсједништва БиХ!!

Name

ре Градзанин свијета Бозо

06.01.2018 09:52

Ниси ти ни за суме а не за свијета, вати се оваца и крава, попиј коју сљиву и марс у кревет примитивац. А нама србима да Бозиц буде сретан и боље у будуцности.

Name

Ин

05.01.2018 21:00

Браво Младене конацно паметне праве реци да овај народ цује . Додика Цовица и Изетбеговиц заједно са њиховим назови национализмом треба послати на политицко сметљисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

05.01.2018 22:02

Само дисолуција БујХа и свима це бити боље.

Name

ре инн и цццц Ненад

06.01.2018 09:50

Који сте ви болесници бозе сацувај, хвала богу па нисмо сви срби исти. Ви ко у средњем вијеку да зивите јос.

Name

Израелац

05.01.2018 21:40

Треба бити толерантан само према толерантним скупинама и појединцима! како цовјек да буде толерантан према нетоперантним националистима ? Треба изградити систем вриједности дје це се знати ко је на ком мијесту , дје це фукаре и пробисвјети знати да не смију да сметају и праве глупости нормалном народу... с обзиром да сви одосе у ЕУ у БиХ само остају стари , неспозобни и фукаре ! јос нам Фукаре и олос депортују у БиХ , све те ликове који краду и праве проблеме по страним земљама , њих врате а задрзе елиту.. и о цему прицају ови политицари и у ком свијету они зиве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ејфс

05.01.2018 22:35

У ком свијету зиве? Само њима знаном. Само знам да касне једно три свјетлосне године за нормалним свијетом.

Name

Бошњо

06.01.2018 05:57

Лијепо јих је видјети скупа и политичари и учењаци,академци генерали ит'д јос да заједничку могу начи како би нама обичном народу љепше било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.01.2018 10:43

ЗАШТО СЕ ВЈЕРСКИ ПРАЗНИЦИ СЛАВЕ ПО ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА. ЗАШТО НЕ СЛАВЕ КОД КУЋА КАО САВ НОРМАЛАН СВИЈЕТ.ТО СЕ УВИЈЕК ПИТАМ. ЊИМА СУ ДРЖАВНЕ ЈАСЛЕ КУЋА СА ОГРОМНИМ РАСКОШОМ АПАРТМАНИМА И ТАКО ДАЉЕ,А КАД ДАЈУ ИЗЈАВЕ ЗА МЕДИЈЕ ОНДА КУКАЈУ КАКО ЋЕ НАРОДУ БИТИ ВЕОМА ТЕШКО У ПЕРИОДУ КОЈИ НАМ ПРЕСТОЈИ. ДОКЛЕ БАХАТОСТ. ДОКЛЕ БОГАЋЕЊЕ. РАЗГРАНИЧИТЕ ВИШЕ ШТА ЈЕ ДРЖАВНО А ШТА ПРИВАТНО.ПРОМОВИШИТЕ СЕ СВАКИ ПУТ НА СВЕ РАСКОШНИЈИ НАЧИН КАД ВАМ ЈЕ НАРОД ОМОГУЋИО.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ