Шта је заједничко Русији, САД и Кини?

САД, Русија и Кина односе се према ЕУ без дужног поштовања, изјавио је њемачки министар спољних послова Зигмар Габријел у интервјуу за "Шпигл".

Свијет 05.01.2018 | 17:42
Шта је заједничко Русији, САД и Кини?
"Москва, Пекинг и Вашингтон имају једну заједничку црту: они уопште не цијене Европску унију. Они је презиру“, истакао је министар спољних послова.

Говорец́и о улози Њемачке у савременом свијету, Габријел је изјавио да се у прошлости Берлин ослањао на Француску, Велику Британију и углавном на Сједињене Америчке Државе.

Међутим, сада, пошто Сједињене Америчке Државе постепено губе позицију на свјетској сцени, политички "вакуум“ попуњавају друге снаге, истиче министар. Према његовим ријечима, у Сирији су то Русија и Иран, а у трговинској политици — Кина.

Габријел сматра да ови примери показују да Њемачка није успјела да заштити своје интересе и промовише вриједности. Он је такође изразио увјерење да ЕУ треба да дефинише заједничке европске интересе у политици.

"Тешко је бити биљојед у свијету у коме живе предатори“, закључио је њемачки министар.

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Трге

05.01.2018 17:14

ЕУ је склепана од свега и свацега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

05.01.2018 21:34

Колико је овим глупим швабама требало да то сконтају.

Name

гастарбеитер

06.01.2018 01:37

ЕУ води привредни рат са освајањем трзиста и са својим извозом. Погледајте око себе у БиХ а да се не говори о ХР све Рекламе су на њемацком а роба продавнице и аута све из БРД.

ОДГОВОРИТЕ