"Редси" доминантни у Африци!

У избору за најбољег фудбалера афричког континента 2017. године прва два места припала играчима Ливерпула, а треће великој жељи клуба са Енфилда.

Фудбал 09.01.2018 | 08:00
"Редси" доминантни у Африци!
Египћани су у четвртак увече имали много разлога за понос. 

Њихов национални тим изабран је за најбољу афричку репрезентацију 2017. године, селектор Ектор Купер за тренера, а Мохамед Салах за најбољег фудбалера Африке у години за нама.

Нападач "фараона" и Ливерпула оставио је иза себе клупског саиграча Садиа Манеа на другом месту и Пјер-Емерика Обамејанга из Борусије Дортмунд на трећем.

Сјајни Габонац, иначе велика жеља Јиргена Клопа и клуба са Енфилда, по четврти пут узастопно нашао се међу тројицом најбољих, али је остао на призању освојеном 2015. Пре Салаха, за најбољег у 2016. години проглашен је Ријад Марез из Лестера.

Минула година за "Моа" Салаха почела је сјајним партијама за репрезентацију Египта, са којом је први пут после седам година паузе учествовао на Афричком купу нација, а потом и изборио пласман на Светско првенство у Русији наредног лета. 

Добре игре за национални тим донеле су му трансфер из Роме у Ливерпул за клупски рекорд (36,9 милиона фунти). Египћанин тренутно у Премијер лиги пружа најбоље партије у својој каријери. У 29 утакмица ове сезоне у свим такмичењима постигао је већ 23 гола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар