Интервју - Новица: Бити вођа није лако, то се рађа!

Шта желим у 2018. години? Да се Партизан бори за трофеје! За кошаркашима Партизана је лоша година, не прва. Навијачи 'црно-белих' надају се да ће ова година донети бољитак, а са тим се слаже и капитен Новица Величковић.

Кошарка 08.01.2018 | 23:20
Интервју - Новица: Бити вођа није лако, то се рађа!
“Оно што желим у овој години јесте да буде добра година у смислу борба за трофеје, као производња домаћих младих играча. Такође, да се Партизан врати на своје место где треба да буде, што сви ми желимо у клубу. Желим и њима све најбоље као и себи. Мени је Партизан много дао и много ми значи“, рекао је Новица у разговору за Б92.

Као осамнаестогодишњак играо је у Евролиги и био велика нада. После Реала, Бамберга, Меге и Транзонспора, Новица се 2016. вратио у свој Партизан а нада се бољој сезони ове године.

Некада су њега учили Дејан Милојевић, Петар Божић, а сада је он узор младим играчима.

Својим радом, трудом и пожртвовањем за сваку лопту, одавно је стекао епитет лидер екипе. Како каже, постоје млађи играчи који могу да преузму ту улогу, али то се стиче годинама.

"Бити вођа није нимало лак посао, има много терета. Покушавам да им покажем пут којим треба да иду, начин на који морају да се боре. Мислим да се сваки лидер или момак који је играо у Партизану борио. Говорим им да морају да сваку утакмицу да играју максимално, да не бирају никад противника, да макар играли против последњепласираног или првог на табели, они морају да дају све од себе. Сам однос према кошарци или према грбу мора да буде на максималном нивоу. Сигурно је да има пар играча који могу да преузму ту улогу, али они морају да имају доста спортске позитивне дрскости. Тај моменат преузимања улоге носи много тога, то се рађа. Сви играчи су годинама градили те улоге".

Нови тренер Партизана је отишао из клуба као играч непосредно пре доласка Новице Величковића. Сарађивали су заједно у Меги, као и Партизану прошле сезоне, а капитен црно-белих верује у успехе с новим тренером.

"Дошао је нови тренер, сигурно му није нимало лако у периоду кад имамо много утакмица. Прихватамо нове информације и сваки дан радимо на томе да побољшамо нашу игру и да ће се ти резултати видети ускоро. Знам тренера одавно, знам начин на који размисља, колико је посвећен кошарци и колико му кошарка значи. Сигуран сам да ће нам та позитивна атмосфера доста доброг да донесе“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар