Одбио да се изјасни о кривици

У Кантоналном суду у Сарајеву јутрос се у предмету "Правда" 26 оптужених, од укупно 38, изјаснило да нису криви по оптужници Тужилаштва Кантона Сарајево, која их терети, између осталог, за незаконита књижења некретнина у кантону Сарајево.

Босна и Херцеговина 04.01.2018 | 10:23
Одбио да се изјасни о кривици
Првооптужени Алија Делимустафић, бивши министар унутрашњих послова РБиХ, данас се није желио изјаснити о кривици. 

Разлог је тај што његов адвокат Владо Адамовић није присуствовао данашњем рочишту. Но, у обраћању у судници, Делимустафић је казао да тражи да му се додијели најмање пет до шест адвоката по службеној дужности.

Једанаест оптужених данас се није појавило у судници. Због претрпаности суднице и превеликог броја оптужених, новинари су изјашњење о кривици пратили у просторији испред суднице. Данас су негирали кривицу оптужени Зоран Лончар, Емир Карача, Елвира Крехо, Самир Чолак, Зикрет Охрановић, Самина Скопак, Нермин Вила, Лејла Еминовић, Исмет Хамзић, Халид Дркенда, Милена Рајић, Фатима Капур, Харис Ибрахимовић, Шевала Арнаутовић, Енвер Делимустафић, Џемал Карић, Лејла Ферић, Абид Хоџић, Едина Мутевелић, Џемо Капур, Самир Мусић, Далибор Мацановић, Амирела Лончар, Самира Скорупан, Заид Паховић, Фарук Телалагић.

Иначе, ово је једна од најобимнијих оптужница у хисторији Тужилаштва КС, у којој је највећи број оптужених у једном предмету.

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Питање

04.01.2018 10:18

Да ли је суд у обзир узео и да ли це преисоитати трансакције Делимустафица и његовог Ценеxа са јараном Капидзицем и Центра Профит Банком. Како Ценеx додје до банциних просторија у центру Сарајева код бивсе Робне куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поклон Болан

04.01.2018 12:16

Просторије банке у строгом центру Саравева Алија је добио на поклон од Централ Профит Банке. Провјерите књиге пословне

Name

ПОРОТНИК

04.01.2018 19:08

Ова екипа је злоцинацка организација, а има их јос који це им се прудрузити, адвокати, судије, тузиоци, нотари, референти из грунта и њихов сеф , разни местари и сверцери некретнина, све је то у талу. Треба им дозивотну дати и све одузети, с ове листе, а знају то срби добро , највеци лопови су, адвокати Исмет Хамзиц, Есад Хрвациц вехабијски адвокат, Семина Скопак , Кемо Капур, Нотар Самир Муслиц звани дзавољи нотар, адвокат Муриса Макаревиц, сверцер некретнина Самир Цолан, адвокат Нермин Вила и многи који це се наци кад тад попут Дз.Мутапцица, Весне Софтиц,Индире Туркмановиц, Мугдима Брацковица, Љубисе Марковица, Хамидовиц Нерминке, Јасмине Селимовиц , Пазаље Дзевада, Дзафо Атифа , сви нотари из Сарајева који варају људе и баве се лоповлуцима, ако има дрзаве ускро це и они бити на оптузеницкој клупи , зна цитав свијет цим с баве, јос много адвоката.... Србе сарајевске у црно су завили и многе постене људе. У овај процес с морају укљуцити и наси српски представници под хитно, на стотине српски породица у црно зависе, г.Мектиц се мора умијесати хитно , јер ова мафија отима српску имовину и препродају даље. Мекта бозе брани насу имовину

Name

МИЛЕ

04.01.2018 21:33

Гледај багре и остаплера на српском иметку се богатили, фујјјј. Је ли вас бога стид?? Откуд овај Делимустафиц да зиви у Истоцним Сарајеву и има фирме доле регистроване?

Name

Ре

04.01.2018 12:08

То је јаране застарило. Алија у затвору а Капидјиц у пензији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

06.01.2018 09:40

Од обичног позорника до великог криминалца. Чудна ли животног пута.

ОДГОВОРИТЕ