Пијани Словенци уништили инвентар

Бурно славље групе туриста из Словеније, који су за дочек Нове године били смјештени у четврти павиљон Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци, завршило се уништеним инвентаром у новоизграђеном студентском објекту.

Република Српска 03.01.2018 | 22:05
Пијани Словенци уништили инвентар
Око 40-ак студената из Словеније који су за дочек Нове године били смјештени у 12 комерцијалних соба у студентском центру у Бањалуци, направили су материјалну штету једином „здравом“ павиљону. Током славља су срушили врата, испрљали намјештај и уништили дио ентеријера.

Камери БН телевизије није било дозвољен улаз у собе у којима су боравили словенски туристи, уз образложење да је штета коју су направили већ санирана.



На бахато понашање туриста из Словеније пожалили су се и студенти који су, како кажу, били приморани да слушају и гледају њихово иживљавање.

„То је стварно безобразлук што се десило. Ја сам видио и то је хаос. Људи су буквално разбијали флаше вина по ходнику. Немам шта друго рећи“.

„Забранити им више да долазе и свима забранити ко год направи неку штету одмах забрана“, поручили су студенти.



Словенци су и до сада били међу најчешћим туристима у Бањалуци. Статистички подаци о тачном броју туриста током новогодишњих празника биће познати крајем фебруара а у бањалучкој Туристичкој организацији осуђују инцидент у студентском центру.

„Оно колико знам је да су измирили штету и обично кад то ураде негдје и у ресторанима одмах измире штету, али сигурно да не можемо дати подршку таквом понашању. Али с обзиром да је ту причињена само материјална штета и да није било већих посљедица, можемо рећи ипак да је све прошло без већих инцидената“, каже Остоја Барашин, директор ТОБЛ.



Директор студентског дома „Никола Тесла“ Зоран Бабић није данас одговарао на наше позиве. Нису нам се јавили ни представници студентских организација, тако да је под упитником остало колика је штета причињена у ИВ павиљону, који је једини неоштећен у олујном невремену које је недавно захватило Бањалуку.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тете

03.01.2018 21:18

Кад су Словенци били људи ? То је олош пијани који дође у пропалу државу БиХ и понаша се као слон.Знају да су дошли гдје се мора подмитити од собарице до директора па узму себи одушка полупају све јер знају да неће одговарати у овој јадној држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл комуниста

03.01.2018 22:08

Да нису из Сирије или Авганистана.Али сигуран сам да нису ,,Европљани" Олош је олош по БЛ се прича да им се презимена завршавају на ић, значи права браћа Словенци.

Name

Цба

03.01.2018 22:45

Цуј студентски павиљон у комерцијалне сврхе тј. Издавање соба, па мајку вам лоповску од грађанских пара правите хотел, мозда и издајте фискалне рацуне или сте ослободјени пореза, зар то здање није прављено у сврху да студенти бораве док се образује будуци нарастај, јос поцните и сколе да изнајмљујете и бице еxтра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

03.01.2018 23:44

Толлико о култури коју наводно имају словенци а јос су у ЕУ. Дивљаци стигли из пецине. Како им опростисе брзо да су то наса дјеца урадабили би претуцени од лукацевих полицајацаприведени осудјени вец би били названи хулиганима и осталим погрдним именима. Наса дјеца омладина су златна ми старији смо несреце унистили им будуцност

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.01.2018 13:25

Јес јес,слаовенци су за нову годину у бања луки понасали се ко говеда,волови се културније понасају у стали,на тргу кад је трајо концерт група пијаних словенаца се ваља по бетону и мокрили су јавно пред народом записавали гелендере и семафоре,комсија ми прицо да су код његове тетке изнајмили цијелу куцу за 500 еура И бахатили се ,пили И приводили насе зене и напијали их и дрогирали и ко зна ста су им јос радили,неке су зором цетвероноске излазиле из куце у таксије

Name

косовка

04.01.2018 07:28

Дивљаци словенацки. Све да плате бре.Ако немају пара да перу судове три месеца .Срамота гамад једна .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАО

04.01.2018 14:33

То је брука и срамота а Балкан је Балкан и остаје такав. По моме је крива управа Дома и они би требали да плате прицињену стету. Ту су мортали поставити стразу са стаповима и на вријеме избацити " гостујеце свиње" на улицу.Исто треба истразити са циме су то наси свастароси то направили јер на слици лици на Картон јади смо ми!

ОДГОВОРИТЕ