Проглашен крај нереда у Ирану

Иранска Револуционарна гарда прогласила је данас окончање антивладиних нереда који су у четвртак почели у Ирану и у којима је 20-ак људи убијено, а убрзо након што је Блумберг пренио ову вијест, Ројтерс је објавио саопштење Револуционарне гарде да је у сукобима у граду Пираншахр на западу земље убијено троје припадника обавјештајних снага Ирана.

Свијет 03.01.2018 | 21:31
Проглашен крај нереда у Ирану
У саопштењу које је првобитно објавила иранска агенција Мехр наведено је да је троје обавјештајаца страдало "у борби с антиреволуционарним елементима", али није прецизирано да ли је овај обрачун био везан за антивладине протесте у Ирану.

Блумберг је претходно објавио да је Револуционарна гарда прогласила окончање антивладиних нереда.

"Побуна је окончана. Непријатељи би требало да знају да претње одбрани и безбедности Ирана више не функционишу", јавила је државна агенција ИСНА, позивајући се на команданта Револуционарне гарде Мохамеда Али Џафарија.

Данас није било вијести о новим протестима у Техерану, гдје је полицијско присуство велико, док су се провладине демонстрације одржале у другим иранским градовима.

На стотине људи ухапшено је у оквиру мјера против нереда, који су у четвртак почели протестом у граду Машхаду против економске политике предсједника Хасана Роханија, који се залаже за ближе везе са Западом.

Нереди су се, међутим, од тада проширили и на друге градове, а демонстранти су почели да протестују против ширег вјерског и политичког естаблишмента, па чак и против врховног вође, алатолаха Алија Хамнеија.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Побуна

03.01.2018 21:28

Врло занимљив правни систем.Кривицно дјело побуна против Бога.Цудо једно.Како је и код нас на сцени сулуда теократија могли би ј ови наси увести несто тако неодољиво и оригинално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

03.01.2018 22:47

Док не прогласите крај Ирана немој те нам јављати.. јер ми не знамо јел се правилно казе ирак ил иран....

ОДГОВОРИТЕ