Какав подухват: Сам радио на књизи о Партизану!

Милован Јоличић је три године обилазио некадашње фудбалере Партизана, многе фотографе, новинске куће и колекционаре у потрази за материјалом за публикацију "ФК Партизан 1945-2016". Књига је завршена!

Фудбал 07.01.2018 | 23:00
Какав подухват: Сам радио на књизи о Партизану!
Кад неко воли свој клуб, то покаже и на овакав начин!

Милован Јоличић је три године темељно истраживао, марљиво прикупљао податке о свом вољеном клубу - Партизану - и управо је завршио. Направио је енциклопедију!

"Ова публикација ће својим садржајем и изгледом оставити без даха све читаоце", поручујеЈоличић на свом сајту.

Књига има 984 стране и безмало 1.200 оригиналних фотографија, од којих многе никада и нигде нису објављене. Обухвата: Партизанове шампионске титуле, освојене купове, извештаје са свих европских утакмица, најтачнију базу података свих играча ФК Партизана који су играли на такмичарским утакмицама (одиграли бар једну), све тренере и председнике клуба и, на крају, све партизанове дресове.

"Вишегодишњи рад на овој књизи, поред мог рада као приређивача, укључује и помоћ моје најближе породице и пријатеља, као и ангажовање професионалаца - лектора, фотографа и дизајнера, који су бринули о њеном коначном изгледу. Све досадашње трошкове лично сам финансирао искључиво уз помоћ породице", навео је Јоличић.

Ово монументално издање формата 23x32цм биће опремљено тврдим корицама, штампано на квалитетном кунстдрук папиру, а табаци шивени концем.

Планирана цена књиге након објављивања износиће 10.900 динара.

Ако сте партизановац или једноставно љубитељ фудбалске грађе, а желите да помогнете Миловану да прикупи средства за штампање, то можете да учините посредством сајтаwww.књигафкпартизан.цом

Они који помогну штампање књиге, имаће повољнију цену за куповину - 7.740 динара. Уједно, биће наведени у књизи, именом и презименом или називом фирме, добиће књигу у посебно израђеној кутији, а моћи ће да је плате у три месечне рате.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар