Снијег блокирао туристе у Алпама

Више од четири хиљаде туриста је блокирано у француским Алпама због великих сњежних падавина, а један скијаш је погинуо у лавини, јавља АФП, позивајући се на изјаве локалних власти.

Свијет 03.01.2018 | 12:00
Снијег блокирао туристе у Алпама
Локала управа Савоје је саопштила да је више од 3.500 возача провело ноћ у склоништима, након што су им возила остала блокирана на снијегом покривеним цестама.

Још неколико стотина особа, углавном, туриста који су намјеравали славити Нову годину у алпским зимским центрима је остало на аеродрому у Шамберију.

Упозорење на опасност лавина је на највишем нивоу. Упркос томе, 22-годишњи скијаш је пронађен мртав, након што га је лавина однијела са стазе.

(Н1/Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тете

03.01.2018 11:29

Људи,ово се мора прокоментарисати.Знају гдје иду и колика је опасност по живот али дзаба.Треба се хвалити гдје си био на скијању и правити селфије ради статуса у друштву.Уопште не треба их жалити јер им ЛОВА не да мира.Замисли да идеш ( неки са дијецом ) смрти у сусрет.Невјероватно је колико се људи у парама изгубе.Тим људима би требало након евакуације испоставити рачун услуга ( њима или агенцији ).

ОДГОВОРИТЕ