"Нема спремности за компромис"

“Нема спремности за компромис. То је по мени недостатак политичара и странака и зато нема успјеха. Сувише смо уски, а у овој земљи не можете успјети ако немате капацитет да правите компромисе”, рекао је у интервјуу за БХРТ министар спољне трговине и економских одбоса БиХ Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 03.01.2018 | 11:35
"Нема спремности за компромис"
Шаровић сматра да ће година пред нама генерално бити тежа од прошле и да ће се ствари усложњавати. Предвиђа да ће се у прве редове пробити они који “највише галаме”, док ће они други имати мање шанси. Каже да ће у министарству које води настојати да одоле свим тим искушењима, без обзира што је изборна година и нада се да ће и за 2018. година бити добра за њих.

“За Босну и Херцеговину стављам велики упитник. Моја жеља би била да добијемо кандидатски статус. То би била круна рада ове администрације у овом мандату и то би отворило заиста велике перспективе”, износи своју жељу Мирко Шаровић.

Посебно истиче један од циљева Министарства трговине и економских односа, а то је пријем Босне и Херцеговине у Свјетску трговинску организацију.

“Осјећам то и као свој лични циљ и вјерујем да га могу остварити”, рекао је министар Мирко Шаровић у интервјуу за БХРТ.      

Резултати министарства добри

Протеклу годину министар Мирко Шаровић оцијенио је скромнијом од очекивања, а то је резултат политичке ситуације, која се одразила понајвише на парламент и Предсједништво БиХ и у нешто мањој мјери на Савјет министара.

“Што се тиче Министарства спољне трговине и економских односа резултати су добри. Кризе нису у толикој мјери утицале. Отпорнији смо и радили смо у пуном капацитету. Наравно, увијек има ствари које нисмо успјели да завршимо и остављамо их за период који је пред нама”, оптимистичан је министар.

Најзначајнијим дометом министарства којим руководи у прошлој години Шаровић сматра добијање дозволе за извоз пилећег меса у Европску унију, што је често не валоризира онако како би требало.

“Тај успјех показује да постоји могућност и начин да се договоримо”, каже Шаровић.

Можда избјегнемо санкције Енергетске заједнице

Министар Шаровић оптимиста је када су у питању санкције Енергетске заједнице и сматра да их неће ни бити. Добра вијест стигла је из Приштине гдје нам нису уведене санкције, али министар не жели да говори на који начин су оне тамо избјегнуте. Каже да је сада БиХ добила још једну шансу да испоштује оно што је раније договорено.

“На посљедњем састанку у Енергетској заједници у Бечу, гдје су присуствовали премијер Фадил Новалић и премијерка Жељка Цвијановић договорили смо се да одређена мишљења доставимо и видјећемо да ли ће тај договор бити испоштован. Уколико то буде онако како смо се договорили, онда имамо шансу да добијемо и овај важан документ. Он је важан за све, али не могу прогнозирати шта ће да се деси”, рекао је министар Мирко Шаровић за БХРТ.

(Вијести)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

перспектива=0.113%

03.01.2018 10:45

Да потонемо сви без компромиса. У то име на здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

03.01.2018 13:02

Пуно изговорено, а ништа речено! Прави политичар.

Name

мирко

03.01.2018 10:46

Ти си постен цовјек а стоси у таквом тиму ниси ти крив зелимти пуно среце и здравља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмен

03.01.2018 11:06

Треба бити са таквим као ти, неписмени створе.

Name

Гојо

03.01.2018 12:02

Мирко поштен човјек? Па зашто је онда лежо у прдекани прије повратка у политику?

Name

ре неписмен

03.01.2018 12:07

Он неписмен како ти казес а ти некултуран и некоректан према најкултурнијем и најпостенијем политицару,вјероватно си СНСД-еовац, па те љубомора занијела јер си свјестан да је Саровиц бољи од свих СНСД-еоваца заједно.

Name

Пале

03.01.2018 10:57

Све честитке и похвале уваженом министру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

03.01.2018 10:59

Браво г.Шаровићу,ви сте једина нада на крају тунела,да спасите РС од пропасти и криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.01.2018 18:55

Није проблем РС,већ Федерација тј споразум СејдићФинци,избори у Мостару итд,итс,итд.

Name

Боргер

03.01.2018 12:37

Бити нормалан цовјек у ненормалом времену је највеца храброст, а господин Саровиц то јесте и зато му од срца цеститам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

03.01.2018 13:20

Слазем се са свим похвалама госп. Саровицу. Према Бајином коментаторима осјецам дубоки презир,гадјење...све сто цовјек мозе осјецати према безвриједним букадзијама који се грцевито мотају око ногу странци на одласку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

03.01.2018 16:37

Јел робијо ил није, одговарај а не паламуди?!?

Name

Израелац

04.01.2018 01:21

Без зајебанције ал овај Схаровиц ми изгледа ко да се малоприје пробудио.. мислим устао и сконто све.. добро јутро па напред и имас насу подрску! ...

ОДГОВОРИТЕ