Британци траже раднике за крузер

Британска компанија Стеинер долази у Сарајево 27. јануара у потрази за бх. кадром који би девет мјесеци радио на крузеру.

Свијет 03.01.2018 | 07:25
Британци траже раднике за крузер
Траже се фризери, масери, педикери, физитерапеути, фитнес тренери, љекари акупунктуристи, продавачи, козметичари. Мјесечна плата је од 2.000 до 3.000 америчких долара. Интервју са кандидатима ће се одржати у Олимпијској дворани "Хуан Антонио Самарацх" посредством Агенције Ривер Цреw.

- До сада је преко Стеинера било ангажиовано на крузеру више стотина бх. грађана. С обзиром на то да су се показали као одлични радници, и ове године ће се овдје организовати интервју и они који прођу, моћи ће радити на крузеру. Овај пут организација иде преко наше агенције Ривер Цреw. Што се тиче услова, тражи се добро познавање енглеског језика, да имате фину личност, искуство у пословима за које аплицирате, за масере, физиотерапеуте, и можда цертификацију. Тестирање ће у Сарајеву бити 27. јанауара у Зетри. Није ограничен број колико људи треба бити примљено. Видјећемо, колико их задовољи критерије, толико ће их бити и запослено - говори нам Фахрудин Алетић, менаџер агенције Ривер Цреw која се бави посредовањем у запошљавању радника на крузеру.

Додаје да што се тиче старосне доби нема стриктних ограничења, већ се оквирно траже људи од 21 до 35 година.

- На крузеру би провели девет мјесеци. А што се тиче земаља које би обишли, па рецимо пола сезоне би био Медитеран - Грчка, Шпанија, Италија, Турска. Затим, имате их који плове Карибима, Хавајима, затим, Мексиком, Панамом, Венецуелом... У Сарајеву је главни интервју на којем се одлучује ко је прошао и за неких седам дана се јавља кандидатима који су прошли. Потом се сређује процедура са визама. Треба енглеска виза. Иде се најприје мјесец дана на тренинг у Лондон, или како они зову академију, да би се обучило по њиховим стандардима да се ради. Потом се иде на брод - испричао нам је Алетић.

Упитан колико трошкова од свега наведеног би платили сами кандидати, каже да ће они издвојити за дио трошкова.

- Тај дио се односи на десет посто за академију, енглеску визу која кошта 120 евра и пут у Лондон. То је неких 1.000 до 1.500 евра. Међутим, када се узме у обзир да они за девет мјесеци на крузеру могу зарадити 20 или 30 хиљада америчких долара, ови трошкови изгледају незнатни - рекао нам је Алетић.

Кандидати који све прођу на крузеру би могли почети радити у марту - априлу. 

(Фактор)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

превара

03.01.2018 07:46

Пукнеш 1500 и онда ти саопште да ниси прошао академију и да си неспособан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санн

03.01.2018 08:06

Е мозе ли црњи посао,е јадна смо ми дрзава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.01.2018 10:42

Колонијалисти опет хватају глупе робове за ситне паре. Посао је робовски, израбљивацки, од јутра до сутра. Зато и долазе код нас , зато сто нико други неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Јовановиц

03.01.2018 12:50

Теско оном ко оде на обај брод биосам и недо бог ни мом најгорем дусману и ниста висе пријесу радили филипинци корејанци кинези ијасам са њима а сада нико зив неце и задњу су им трзаји босна али овај госпидин узима дебелу провизију и њемује донро зато и птица какоду врлике плаyе пиyобих га прво засто не посслхе своју дјецу.

Name

д

03.01.2018 19:48

А јеси неписмен!!!! Невјероватно

ОДГОВОРИТЕ