Бомбе у 4 тржна центра у Москви?

Четири тржна центра у Москви евакуисана су након дојаве о подметнутој бомби, јавила је агенција "Тас" позивајући се на неименоване изворе службе за ванредне ситуације.

Свијет 31.12.2017 | 16:54
Бомбе у 4 тржна центра у Москви?
"Људи се евакуишу из тржних центара 'Хадсон' и 'Хорошо' због претњи од експлозије", навео је извор из службе за ванредне ситуације.

Нешто раније, упућене су претње и да је бомба постављења у тржном центру "Капитол", југозападно од Москве, као и у центру "Мега" у Химкију, северно од руске престонице.

Специјалне полицијске снаге сада утврђују да ли су бомбе заиста постављене, или се ради о лажним дојавама, које су све чешће.

Да би се број анонимних лажних дојава смањио, председник Русије Владимир Путин данас је потписао закон којим се удвостручује казна за то кривично дело.

Свима за које буде утврђено да се слали лажне дојаве о подметнутим бомбама убудуће прети десетогодишња казна затвора, пренео је АП.

Само од септембра ове године полиција је добила лажне дојаве о подметнутим бомбама у више од 3.000 објеката у 180 градова, а утврђено је да је већина тих позива била из Сирије.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

007

31.12.2017 17:03

НАДАМ СЕ ДА ЛАЖНА УЗБУНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

31.12.2017 17:46

То знаци боље је доказати истините неце бити новцане казне него несто друго супериска ни ови руси нису добри