Американци крију тајну о злату

САД не дозвољавају никоме да виде резерве злата. Чак иако има те милијарде у злату, за које трезор гарантује, њима није могуће да се тргује, пише РТ.

Свијет 30.12.2017 | 22:09
Американци крију тајну о злату
На то упозорава Ронан Манли, директор једне компаније за трговину пламентих метала.

Америчка влада тврди да поседује 8133,5 тона злата у резервама 58 одсто се наводно чува у Кентакију, 20 процената у Њујорку, 16 одсто је наводно у Денверу, у Колораду, а пет процената чува ФЕД. 

„Цела прича о златним резервама злата у САСД је тајна. Никада није постојала нека незавизна ревизија њихових зкатних резерви, а чувари тог злата, као што су ферелане резерве никада неће дозволити некоме да уђе у трезор и преброји то злато, ако га има“, река је Манли, преноси Раша тудеј. 

Међутим, упркос многобројним оптужбама против америчког трезора да има много мање злата него што тврди, постоји још један разлог за толику мистерију, каже овај стручњак- злато САД је лошег квалитета. 

"Чак и мале количине које су се спорадично појављивале показују да вец́ина златних полуга није толико „чиста“ и да није одговарајуће тежине", каже Манли. 

"Дакле, чак и ако САД имају количину злата за коју тврде да је поседују, вец́ина тог злата не би била прихватљива за трговање на међународном тржишту и могла би да се користи у неке махинацијске сврхе“ , додао је он. 

Уколико би се доказало да су резерве злата ниже од представљене, поново би се створили страхови за светску економију, каже Манли.

Иако не би директно погодио амерички долар, последице цтога биле би значајне, каже.

Прво, ово ствара притисак да је неопходна ревизија свих резерви злата које друге државе чувају у САД. Такође, псотавља и питање шта је са резервама Русије и Кине, а може да постави и питање која је улога злата у међународном монетарном систему, тврди.

„То је нешто што америчка влада стално покушава да избегне“, каже овај стручњак.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нема злата

31.12.2017 07:12

Нема злата.Све је измисљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас народа

31.12.2017 07:55

Немају они ништа,банкротирали су прије више од 10 година па само воде ратове по свијету не би ли се исчупали ал неће! Штампају долар без покрића већ деценијама и највећи им је страх да долар буде избачен из сјетског монетарног система јер уствари је само безвриједна хартија и довело би до тоталног краха. Искрено се надам да ће пропасти у наредних 10 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахха

31.12.2017 10:49

Зидови да пропадну?

Name

БАБА1111

31.12.2017 13:26

Док они пропадну цијела твоја лоза фамилије це бити 1000-дама година под земљом!

Name

Цоца-Цола

31.12.2017 16:11

Некада су кока-колу рекламирале нај популарније свјетске звијезде,рекламе су костале десетине милиона долара а данасње рекламе не костају висе од три марке.