Ко и зашто поставља рампе на Јахорини?

Инвестиционо развојна банка Републике Српске Олимпијском центру Јахорина до сада је дала преко 50 милиона марака кредита. Због лоших зимских сезона враћање рата кредита је проблем па се ново руководство ОЦ Јахорина досјетило да новац намакне и наплатом улаза на планину.

Република Српска 29.12.2017 | 19:32
Ко и зашто поставља рампе на Јахорини?
При доласку на Јахорину,ако одлучите да се задржите на Пољицама, први који ће вас врло љубазно поздравити је радник паркинг сервиса који ће затражити 10 КМ за паркинг. То је цијена без обзира колико ће те времена задржати паркинг мјесто. 

Ако одлучите да не стајете на Пољицама већ намјеравате да продужите даље дочекаће вас наплатна рампа на којој ћете морати платити пет марака за пролаз.

Улаз, путарина или како неки кажу "харач" морају платити сви без обзира да ли имају намјеру да остану циљели дан на Јахорини,да се провозају, попију једно пиће или само оду по некога или до неког објекта који има властити паркинг.

Ако се,након наплатне рампе, одлучите негдје паркирати уз рачун са рампе платићете још пет марака.

Наплатна рампа изазвала је буру незадовољства, прије свега домаћих гостију који је доживљавају као барикаду или забрану улаза на планину.

Нико не спори да се паркинг наплаћује али наплатна рампа је сматају непотребна. Међутим, руководство Олимпијског центра ипак не попушта.

,,Та рампа није стављена случајно",  каже директор Олимпијског центра ,,Јахорина'' Дејан Љевнајић и објашњава да су ангажовали људе из Института Михајло Пупин из Београда и инжењере из Путева Републике Српске који су урадили студију и препоручили да се на тај начин прикупја новац за чишћење планине.

Због наплатне рампе, повећања цијне ски паса, поскупљења таксе за ски инстукторе и других намета многе ски школе ове године затвориле су своја врата.

Чланови Ски клуба,,Игман''из Источе Илиџе након више од 20 година престали су да тренирају на Јахорини.

"Бјелашница нам је дала повољније ски карте од Јахорине за око 200 марака по особи и дјеца су отиша тамо да скијају.То је одлука коју су донијели родитељи и управа клуба", истиче тренер Ски клуба,,Игман'' Источна Илиџа Анђелко Рагуж.

Наплатном рампом незадовољни су људи који имају објекте на планини. Путарину плаћају и њихови гости без обзира да ли објекти имају властит паркинг, а неки на рампи одлуче и да се врате. Тврде да и они,власници објеката, морају плаћати улаз, као и њихови радници и добављачи који им свакодневно достављају робу.

Међутим, директор Олимпијског центра ,,Јахорина''Дејан Љевнајић каже да то није тачно.

,,Издајемо сезонске вињете које коштају само 45 марака за људе који живе на планини. Њихови радници, такође, морају платити ту вињету а добављачи се, ако се на вријеме најаве и доставе списак, пуштају бесплатно'',тврди Љевнајић.

Незадовољни хотелијери и власници угоститељских објеката тврде да не смију јавно у камеру да се жале. Кажу не желе проблеме. У незваничним разговорима сазнајемо да би им проблеме могла направити нова управа Олимпијског центра која се хвали да иза њих стоји лично предсједник Републике Српске. То поткрепљују чињеницом да су плаћања "харача" на рампи ослобођени гости хотела чији је власник члан нове управе ОЦ Јахорина, чије име не изговарају јавно.

Свако ко би се, како кажу, јавно пожалио може очекивати да му инспекција закуца на врата и затвори објекат на 10-15 или мјесец дана. Онима који се одваже да прођу рампу без плаћања записује се регистарски број аутомобила и пријети полицијом.

Незадовољни грађани и хотелијери обратили су се начелнику општине Пале Бошку Југовићу који тврди да је од Надзорног одбора Олимпијског центра добио обећање да ће рампа би скинута овог викенда.

,,Изнио сам примједбе грађана и свој лични став да рампу треба уклонити. Јахорина је туристичка дестинација и није добро ту дизати рампе и баријере. Мислим да су они то схватили и да ће та прича бити ријешена овог викенда, најкасније до Нове године'',тврди Југовић.

Незванично сазнајемо да од уклањања рампе нема ништа те да је сад у питању страначко надмудривање, односно одмјеравања снага унутар СНСД-а између начелника Пала Бошка Југовића и предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина Недељка Елека.

За сада,како сазнајемо,у предности је Елек, а планове би му могао покварити једино недостатак снијега, јер би се тада показало да су нетачна обећања да ће систем за вјештачко одсњежавање ове сезоне бити у функцији, те да ће ски сезона на Јахорни трајати до краја марта. У том случају неко би и из владајуће патије (СНСД) могао поставити и питање како су потрошена средства ИРБ-а.



(БН телевизија)

Коментари / 106

Оставите коментар
Name

ДАРКО

29.12.2017 18:47

Свака цаст СНСД мафији, све сте унистили и оно мало гдје би се могло зарадити, отјерали сте најбоље госте и људе из Сарајева, домаце из РС , Пала, И.Сарајева, свака цаст. Нама ниста друго не преостаје него да се селимо из РС заувијек, овдје висе зивота нема захваљујуци Додиковим мајмунима и СНСД странци. Сви сад иду у Федерацију на скијање, и питамо се како имају веци стандард и сто далеко боље зиве??!!!! Брацо срби сви на ноге ДОСТА ЈЕ ВИСЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

29.12.2017 19:43

Ево мене на Јахорини!Пуно људи никада боље стазе сви задовољни.Има бас пуно странаца.Зељко пјева за Нову годину Еxит у марту.Ниста ми није јасно???!!!

Name

Станоје

29.12.2017 19:53

Ууу треба гондоле отплатити које Мајнеx ратни профитер направи, нестало СНСД багри лове па удри по народу и то по коме него србима из истоцног дијела РС, за Додика и његове псе гласаце порука гласи, на Палама је РС настала и створена, сарајевско романијски срби су крв лили за отадзбину, добили ниста, пљацкате ли пљацкате, док је СДС био били смо људи и имали достојанство, то сте нам узели, РС је овдје настала, ако треба ми цемо је расковати , за ово се нисмо борили!!! Какав смо народ постали, ово нема у Зимбабвеу, ко це на Јахорину икад висе отици сад? Ово сто Додикови олоси раде Хитлер није, ставите и бодљикаву зицу гамади једна! Док Федерација иде напријед и развија се, гради, поприлицно добар стандард, Додик нас у јос дубље блато вуце и биједу, никад јаднији и сиромаснији нисмо били, СДС на власт и СзаП или цемо нестати одавде масовно. Фуј смрадови јадни, Југовицу јаду јадни ста болан радис од нас с Елеком и СНСД-ом?? Биједоооооо

Name

ре дарко

29.12.2017 19:56

Заградили људи сто је њихово, приватно! То су имуцне породице, дједови им купили да имају да се лигурају дјеца, сјеме им се затрло!!!

Name

Ре Др

29.12.2017 20:01

Др иди доктору.

Name

Ре Др

29.12.2017 20:14

Па како це ти бити јасно. Сад видис какав смо ми сљам. Људи од планине направили цудо за три мјесеца, а нама ни ово не ваља. Боље је да пропадне планина, онда би појединци били најсретнији. Али тај дан неце доцекати.

Name

@..

29.12.2017 20:20

Кад имас профи сверцера за предсједника онда сути и трпи.

Name

ДЕГОТХИА

29.12.2017 20:41

ОВО ШТО СЕ ДЕСИЛО СА ЈАХОРИНОМ ЈЕ ЗЛОЧИН. СЈЕЋАМ СЕ КАДА САМ КАО ДИЈЕТЕ СКИЈАО НА ТОМ ДРАГУЉУ ПРИРОДЕ, СЈЕЋАМ СЕ ОЛИМПИЈАДЕ КАДА ЈЕ БЛИСТАЛА, СЈЕЋАМ СЕ ЦВИЈАНОВЕ ЖИЦЕ, СЈЕЋАМ СЕ КАДА СМО ИЗ БАЊА ЛУКЕ ВОЗИЛИ СЕДАМ САТИ САМО ДА СКИЈАМО НА ЈАХОРИНИ, А МОГЛИ СМО У СЛОВЕНИЈУ, ИТАЛИЈУ, АУСТРИЈУ, АЛИ ИСЛИ СМО НА ЈАХОРИНУ, НАЖАЛОСТ ТО ЗЛО НА ЈАХОРИНИ ЈА НЕ МОГУ ДА ГЛЕДАМ И ЗАДЊИХ ДВАДЕСТ ГОДИНА СКИЈАМ У ФРАНЦУСКОЈ. ВОЗИМ 1000 КМ ЈЕР МЕ ТАМО НИКО НЕ ПЉАЧКА И НЕ СТАВЉА РАМПЕ И ДУПЛО ЈЕ ЈЕФТИНИЈЕ. СКИЈАЛИСТЕ ЛЕС ДЕУX АЛПЕС ИМА 150 КИЛОМЕТРА УРЕЂЕНИХ СТАЗА И ГЛЕЧЕР НА 3600 МЕТАРА, УДОБАН АПАРТМАН ЗА ЧЕТИРИ ОСОБЕ У ЈАНУАРУ КОШТА 25 ЕУРА НА ДАН, ПАРКИНГ ЈЕ БЕСПЛАТАН, ВЕРТИКАЛНИ ТРАНСПОРТ ЈЕ 30 ЕУРА И СВИ ВАС ДОЧЕКАЈУ СА ОСМЈЕХОМ И СА БОН ЈОУР.... ТО ШТА СУ СНСД ТАЈКУНИ УРАДИЛИ ЈАХОРИНИ ЈЕ ВЕЛИКО ЗЛО, ЖАО МИ ЈЕ САМО ОНОГ ДОБРОГ НАРОДА РОМАНИЈСКОГ, АЛИ ТАКО СУ ГЛАСАЛИ, УМЈЕСТО ДА СУ КАЗНИЛИ ТЕ ИДИОТЕ И ОНОГ ЏОМБИЋА КОЈИ ЈЕ УНИШТИО ЗАДЊУ САНСУ ДА СЕ НЕШТО УРАДИ КАДА ЈЕ И БИЛО НЕСТО НОВЦА ОД ПРИВАТИЗАЦИЈЕ..... АЛИ СВЕ СУ УРАДИЛИ НАОПАКО... ПРОВЈЕРИТЕ ЦИЈЕНЕ НАБАВКЕ ШЕСТОСЈЕДА И УСПОРЕДИТЕ СА СТВАРНОМ ЦИЈЕНОМ ОВИХ СИСТЕМА И СВЕ ЈЕ ЈАСНО... УМЈЕСТО ОСЊЕЖАВАЊА И БРЗИХ СКИ ЛИФТОВА ИДИОТИ СУ КУПИЛИ ОНО ШТО ЈЕ НАЈСКУПЉЕ, А НИЈЕ У ФУНКЦИЈИ ОРОГРАФИЈЕ ПЛАНИНЕ... Е ПА МЕНЕ ПЉАЧКАТИ НЕЋЕ ОВИ ИДИОТИ - ЛАКУ НОЋ ЈАХОРИНО ВОЛИМ ТЕ ЈОШ УВЈЕК, АЛИ ЛОШИ ЉУДИ СУ ТЕ ОСВОЈИЛИ - НАЖАЛОСТ.

Name

Дарко

30.12.2017 09:22

Уведено плацање ;Копаоник,Тара. Питајте ове светске путнике плацају ли улаз у те центре?

Name

Јад и Биједа

29.12.2017 18:58

Зивим у иностранству и посјецујем скоро све познате скијаске центре. Ова гимнастика са рампама ми није позната. Руководство олимписког центра нема храбрости опорезовати хотеле и ресторане (у власниству њихових газда) па удара по народном дзепу. Дно Дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рампа

29.12.2017 20:02

Плацајули улаз и они који су становници Јахорине с. .

Name

историја се понавља

30.12.2017 10:12

Некад балвани, сад рампе

Name

Јоде

29.12.2017 18:58

Гледао сам вецерас на ТВ, ово је катастрофа, па нико нормалан неце доци на Јахорину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ваздух

31.12.2017 17:29

Треба ли зрак наплатити

Name

СЦЈ

29.12.2017 19:14

Колико плаћају пјешаци? Не паркирају се па ипак да провјерим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

29.12.2017 19:26

Овај србијанац, велики струцњак досао само да се лове намарисе а не сто воли Јахорину и нас. Уз то Додиков полтрон. Па му није бас кренуло по плану па увео наплату паркинга ?! Па нико ко вец додје на Јахорину неце отици а да није потросио неку марку па макар за пице. За скијасе да не прицам сто це свакако платити астрономску цијену за ски карте сто је такодје овај високи струцњак из Србије увео. Нико не долази ´нако, да узурпира паркинг. У Нассфелду у Аустрији недалеко од словенацке границе постоји огроман паркинг удаљен око 250 метара од поцетне станице гондоле и ски касе . Људи су увели мали воз са пар вагона да вози туристе од паркинга до касе да се не би муцили у панцерицама и вукли скије на ледјима од паркинга до станице. И то наравно све бесплатно. Труде се на сваки нацин да привуку госте а код нас као да се труде свим силама да их отјерају. Умјесто да мало обидју европска скијалиста и несто науце и копирају од људи који десетљецима згрцу паре од тога ови наси измисљају топлу воду. Похлепа је цудо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахоринац

29.12.2017 20:08

А овај Србијанац и јесте велики струцњак за разлику од тебе. Цовјек је препородио планину за три мјесеца. Додји мало за викенд на Јахорину да видис каква је гузва и колико људи има. А ови сто прицају глупости нам и не требају на планини.

Name

Ре јахорнац

29.12.2017 21:34

Ко си ти да одредиш ко треба а ко не треба да дође на Јахорину. То као Јахорина је твоја прћија или си је од ћаће наслиједио. Зар не видиш те рампе као за вријеме Њемачке окупације са СС полицијом. Срамота ме објаснити пријатељима који долазе на зимовање јер сам јако близу Јахорине. (ЛУКАВИЦА)

Name

Јахоринац

29.12.2017 22:15

А засто ти смета рампа. Људи на рампи наплацују паркинг са два цовјека, а инаце би им за то требало двадесет људи. Хоцес ли ти финансирати ових осамнаест. Циста економсја рацуница. Муцни мало том празном главом.

Name

Ре Јахоринац

30.12.2017 03:50

Пуштају ли те твоји шефићи икада мало у град или си увијек на лопати за снијег. Остао си некако затупљен, забринут сам за тебе. Опусти се мало разговарај са нормалним људима па се јави на контролу у прољеће.

Name

Пале Рс

30.12.2017 08:18

Ови из снсд и њихови хамали сто остављају коментаре молим нека то раде са аргументима а не да пису цисту демагогију. Па кад има сњега на Јахорини она је увијек пуна ко сипак. Па ти види хоце ли бити висе људи на Јахорини са рампама и безобразно скупог паркинга и ски карте или без рампи и нормалне цијена ски карте? А високи струцњак је багером поравно двије стазе и инсталирао два тракаста бабy лифта и ти то зовес препородом?? За тебе моза јесте кад ниси макео даље од Мокрог у зивоту.

Name

Пале Рс

30.12.2017 08:29

Ево насао сам , зива истина сто цовјек горе написа. Ево како изгледа паркирање по европским скијаским дестинацијама. хттп://www.скиресорт.инфо/ски-ресорт/нассфелд-хермагор/тест-ресулт/арривал-паркинг/

Name

ГВОЗДЕН РЕ ЈАХОРИНА

30.12.2017 08:59

Сад цемо ми на Романији рампе поставити , ајде мангупи сад, само цланови СДС имају бесплатно све , зна се ко је суго РС бранио, сто не казес који хотел дрзис цемеру и јаду да те ми цетници посјетимо , да додземо мало на ракију горе!!

Name

Пале

29.12.2017 19:33

Ово је изум Елеков да за шефа Мила узме новац, са којим ће поново плаћати гладаче на Палама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахоринац

29.12.2017 20:05

Само ви лајте. Отидји у Сарајево па немој паркинг платити, а друго је сад сто су локалци код нас науцили да све буде дзаба и без икаквог реда. Е па не мозе висе. Због таквог размисљања и због интереса пар појединаца, олимпијски центар је био пред стецајем. Да ове године нису досле промјене, било би кљуц у браву. Е па драга господо само ви наставите да пљујете, наравно без аргумената. СРАМ ВАС БИЛО.

Name

Кес

29.12.2017 20:11

И тррба плацати. Ја сам први узео 50 км за глас и подрзао Југовица.

Name

ДокторАрсланагиц

29.12.2017 22:37

Јахоринац несто невидјох наплатну рампу (КПС) код козије цупије или код Хадзица за путарину или ти користење асфалта као на Јахотини.Паркинг се плаца и у Сарајеву и у Б.луци,Висеграду нема ту ниста спорно.

Name

Марко

29.12.2017 23:07

Све странке припремају паре за следеце изборе. Један глас це да коста 400 КМ. Није лосе дати који милионциц за посланицки мандат.

Name

РОМАНИЈА

30.12.2017 09:02

Јахоринац кад су задњи пут радници олимписког центра примили плату???

Name

марија

29.12.2017 19:42

Отјераце госте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Марија Тесановиц- Церемидзиц

29.12.2017 20:22

Отјерали су давно, а отици цемо и ми одавде сигурно, дефинитивно овдје народ нема разлог да зиви висе, овај дио РС је продат давно и Додик врси систематско етницко цисцење народа који је створио РС, зао ми је да казем ово, залим дан кад сам узео пуску и борио се ни за ста, СДС има резултате иза себе , овај кретен Југовиц це нас све раселити одавде и његов сеф Додо са својом болументом, вјерујте ми, доста насег народа је одселило у Сарајево, доле се запослили у дрзавне институције, снасли фино, како је кренули и сам размисљам као и многи. Рат смо издрзали, борили се јунацки, данас смо понизени сто реце Дарко , од кога од свога, срамота. Нама који смо бранили Јахорину сад суфтови који не знају ни ста је рат наплацују улаз на Јахорину. Зато и јесмо бједа и сиротиња, све узмите, ал дусу нецете, кад СДС добије изборе, у року 24 сата или цете нестати багро или да вас ми тјерамо одавде, нема друге, мотике у руке.

Name

Питање За ЈАХОРИНЦА

30.12.2017 10:44

Засто нема рампе изнад пољица према насељу сатор ?

Name

ТИТО

29.12.2017 19:47

Ста је Паљани??? Хоцете да гласате за 50 КМ и да вам буде добро? Е па не мозе и јаре и паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пааа

29.12.2017 19:49

Скијање и јесте за богате људе. Не за РСовску фукару!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За СНСД помијасе

29.12.2017 20:04

Неки су се добро насанкали, али доци цете и ви на ред.

Name

Хттттyyy

29.12.2017 20:09

Петобанка је цудо..стрпите се јос мало и ето днрвнице..па мозете пола дана на скијање..уствари граданима Сарајева је исплатнике на Копаоник ако немогу сви на Бјеладницу.

Name

РЕ

29.12.2017 20:51

ТИ СИ ФУКАРА НА КВАДРАТ... СКИЈАЊЕ ЈЕ ЗДРАВО ЗА ДЈЕЦУ, ТО ЈЕ И ТИТО ЗНАО, ПА ЈЕ МАСОВНО СЛАО РАДНИЧКУ ДЈЕЦУ НА ПЛАНИНЕ, А ТАКВЕ КАО ШТО СИ ТИ ТРЕБА "ЋЕБОВАТИ"....

Name

Схеик

29.12.2017 20:01

Ово це Арапи купити и рјесена ствар. Није за нас водити бизнис, ми смо ти висе за какве референдуме, постројавања и исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПР

01.01.2018 16:01

Јебо ти нас...

Name

Трге

29.12.2017 20:02

Која г.вна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

29.12.2017 20:03

Вец видјено код Додиковог пријатеља Кустурице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.12.2017 20:52

КУСТУРИЦА КО ТО БИЈАШЕ ?

Name

Бјезанија

29.12.2017 20:05

Сви на Бјеласницу,ови на Јахорини пљацкају народ..НАВИКА ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинковиц

29.12.2017 20:06

Копривица се једини бори за Јахорину. Најбољи у СДС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаххаха

29.12.2017 22:38

Зато је и непознат ...

Name

ДОXА

29.12.2017 20:10

Није Скијање за Сиротињу нема ста да се буне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Контам

29.12.2017 21:25

Социјал-демократија не пропагира сиромаство,а поготово независна.

Name

Епистахије

29.12.2017 20:13

Ипак смо напредовали. Сад рампа прије смо постављали балване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.12.2017 06:04

Хехе, бас тако.

Name

келе

29.12.2017 20:15

сељацлук јСнсда. За мање пара се боље проведем у Француској или Аустрији. Боље стазе, јефтиније, организованије.Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Келе

29.12.2017 22:35

Да се ти проводис по Француској не би овдје куцао коментаре бољело би те д... за сиротињу и Рс

Name

Романија

29.12.2017 20:17

Од куда овај Елек на Јахорини? Ко њега прогура, да јуце је био непознат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

29.12.2017 21:18

Заборавили тебе питати кога да поставе.

Name

ре САДА ЦЕТНИК

30.12.2017 10:39

Ста је папак несто ти није јасно?

Name

Санкање Закон

29.12.2017 20:30

Јахорина,не знам ни гдје је то,ја сам редован гост у Инсбруку,Тирол,Аустрија.Колико могу да видим и цијене су слицне па не бих да се бакцем са Балканским гудурама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

29.12.2017 21:28

Ови нису нормални.ја сам просао кроз једносмјерну улицу да неби платио.није ми зао 5КМ али из принципа нисам хтио.Стварно јадно ста урадисе од планине.фуј..да је то макар на улазу него на пола планине сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

29.12.2017 21:52

Јахоринац кад су радници задњи пут примили плату??? А мислим да ти се Елек и директор неког твог добро препородио(родицу, сестру..)чим тако млатиш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахоринац

29.12.2017 22:18

Плату и нису примали сто имамо идиоте који размисљају као ти. Медједе са Романије

Name

БОЗО ТОЈАГА ре Јахоринац

30.12.2017 13:10

А ста цес Јаоринац кад ти сеици додзу и све купе коме цес онда рампе ваљати? Србин сам и борио се за РС, ал за овакву нисам, вјеруј не би ми зао било да све узму каи и Требевиц сто су узели и несто направили, е јаду СНСД- овски

Name

ДокторАрсланагиц

29.12.2017 22:27

Јахорина као и Бјеласница су олимпијске планине и народ горе скија логицно.Е сад ми није јасно у цему је ту фора.И на Бјеласници као и на Јахорини треба доци до стаза на једном мјесту се плаца путарина а на другом не.И на Бјеласници има приватних објеката ал ту се не плаца пролаз а на Јахорини плаца.Оно лаицко питање цисте ли снијег и смеце на Бјеласници посто они не напацују или се то само ради на Јахорини.Ови на Бјеласници сестосјед и вјестацко засњезивање платисе 18 милиона ови на Јахорини 50.А сто се тице рампе на путу е то је по задњим европским стандардима.Онако несто нема ни у Китзбухел-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранпе

29.12.2017 23:14

Постављају лопови да лове у мутном тоти иде са владајуцим људима узајамно уз благослов главни босова само се они крију неиду у јавност они то нареде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

30.12.2017 05:46

Надам се да је сада свима јасно. Власт на овим просторима прво све попљацка и украде, а затим харацом дотира себи за за даљу власт... Рампа је ту, акцизе долазе, с ста нам слиједи у будуцности тек це се видјети... Власт је одлицна какав је народ!!! Сретна вам Нова година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

30.12.2017 06:06

Ја сам пресао на Бјеласницу и ријесен проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок море

30.12.2017 06:48

Значи, на Јахорини нема више оно: ајмо цурице, ајмо дјечаци, студенти, ђаци, милицајци.. Они остају са друге стране рампе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

30.12.2017 09:18

На Бјелашници дневна 35 паркинг 5, на Јахорини дневна 41 сад 45 до 3. Јан. Паркинг 5 или испод пољица џ значи 6 више на ЈАХОРИНИ која је неупоредива. Наричи на Бјелашници нешто да попијеш шта имају каХву или шта . Није ОК то за рампу више иритира него што користи једно вријеме се тако и прије наплаћивао паркинг. Само да се ово не спрема нека приватизација 1. Упропастити Јахорину не доласком људи, 2. Приватизовати Јахорину ЗА Џ не дозволи те људи то.Јахирином управљају људи који је не познају. Које инсталирао систем за осњежавање на Прачи одмах у ЗАТВОР тамо у фебруару никад није магао да се одржи снијег. И ови сад немају појма какво језеро на врху вјетрови итд. САМО ЉУДИ сисзем поставите у Рајској долини промјени те лифтове и ту се може скијати до јуна. Кад то неко уради радиће се о стручњаку НЕ ДАЈМО ЈАХОРИНУ НЕКОМ КО НИЈЕ ТИ ОДРАСТО ЗБОГ ЂЕДОВА

Name

бурек

30.12.2017 07:22

Ма даајј, и треба да буде. Сви би хтјели се скијат (најскупљи спорт) а неце да плате. И ТРЕБА ДА ПЛАТЕ, свудје се у свијету плаца и овдје треба да се плаца, проблем је сто народ толика сиротиња да им је 5км као ТЕПСИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па логично..

30.12.2017 13:35

Како да плати кад му је пет КМ као тепсија. А 10 КМ као двије тепсије. А са стране мало ко налети.

Name

милос

30.12.2017 07:37

Ма то треба бојкотовати и не треба ици баксузима једним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.12.2017 07:49

Овај директор да је ста знао остао би у Србији не би овамо ни долазио ! Замислите како је напредовао са Копаоника унапрједјен у Републику Српску на Јахорину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педјас

30.12.2017 08:14

Да устане из гроба Бели Вук, па да види како му наплаћују улаз на Јахорину борцима, они који не знају ко је одбранио Требевић, Јахорину!!!! Фујјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.12.2017 08:36

Овај директор да је ста знао остао би у Србији не би овамо ни долазио ! Замислите како је напредовао са Копаоника унапрједјен у Републику Српску на Јахорину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

30.12.2017 08:36

Овај директор да је ста знао остао би у Србији не би овамо ни долазио ! Замислите како је напредовао са Копаоника унапрједјен у Републику Српску на Јахорину !

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

30.12.2017 09:02

То је тај домацински приступ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОПОВИ

30.12.2017 10:00

Да Бог да вам цијелу зиму југов пухао па се скијали по ливади и камену гладези незасити. ПА ЈЕЛ ВАС СРАМОТА ДА ПАЉАНИ НЕ МОГУ ОТИЦИ НА КАФУ НА ЈАХОРИНУ??? Домацин Југовиц и екипа битанги...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво срби

30.12.2017 10:29

Цестити Срби пљују по своме.

Name

Е ето

30.12.2017 11:38

Тразили сте гледајте !!! Ста би било да јос има скупстинску вецину

Name

ре браво срби МАРКО

31.12.2017 19:14

Све сто не ваља је за осудити, а ид србовања се не зиви, то остави куци иза врата, ми смо сами од себе угрозени и испљувани, теск богу с нама. Коме се треба нек доказивати колики је србин , кога брига висе, дајте паре и посао народу па србујте богу оцу висе, ја сам србово с пуском да би ратни профитери могли хотеле по Јахорини правити и рампе стављати, СНСД масло, нецете дуго

Name

Сад Или никад

30.12.2017 10:53

Сад би било нај паметније да се сви ми радници окренемо и куци одемо па да видимо ција мајка црну вуну преде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

30.12.2017 11:36

Сви напустити радна мјеста и у Бања Луку право

Name

Ха Ха Ха

30.12.2017 11:07

Цуј овога ДР он на Јахорини и пуно све ха ха ха !!!! Јесте редара који цекају да отму паре за паркинг ! Посјети мало оцну клинику !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

30.12.2017 11:31

Народе , јос је само остала Јахорина да је покраду и свуку у раван и наравно онда је купују скијалиста Србије зато је овај цовјецуљак и досао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туристицка Агенција

30.12.2017 11:41

Ста ради туристицка агенција на целу са Игором Тосицем сути и гледа не смије да писне од Елека !! А кад додју избори сви имају срце е мој Директоре Игоре брука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туриста

30.12.2017 14:07

Чува Игор мандат у скупстини и прима 2000 марака у туристицкој. Помало и СДС блати који га је и поставио.

Name

само фотеље

30.12.2017 20:47

Тосици његови пдповци би мало тамо,мало овамо.сад се лизу са југовицем и снсд,а све им дао сдс.Али то је та превртљива политика пдп који се само бори за функције. Сто се тице Јахорине прица се да је спремају за продају,знацемо то брзо.

Name

Реално

31.12.2017 06:10

Кад проговори Тошић види се да није школован.

Name

Пале

31.12.2017 07:36

Исправка: Није агенција него организација, и то Јавна установа цији је оснивац Град. ПДП се докопао те позиције као и свих осталих након краха СДС-а, а иза оне мале која је била директор прије Тосица и која је омиљени лик медју рајом и која му и данас све обавља и заврсава, назалост нико није стао, осим сто је појединцима било стало да је склоне по цијену да СДС изгуби ту позицију, сто се и десило.

Name

Истина

01.01.2018 11:47

Истина је ово сто је неко написао да Тосиц не смије да писне од Елека. Исто као и онај пдп-овац сто глуми градонацелника и не скида се са портала. Запријецено им с Јахорине па само све хвале и најљепсе прицају. Палама владају Елек и други криминалци, а Југовиц, онај Тосиц и градонецелник су ф...

Name

Одмах И Хитно

30.12.2017 11:43

Протести на Јахорини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицко

30.12.2017 13:03

Па људи моји свако из економије зна да је планина јавно добро. Докле више..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција до неба

30.12.2017 13:42

Јели истина ово што вели и пише докторАрсланагић - 'Ови на Бјеласници сестосјед и вјестацко засњезивање платисе 18 милиона ови на Јахорини 50 милиона'..??!! То има да се провјери. Није шала, разлика огромна, чак драстична. Надлежна полицијска управа да се фати посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПР

01.01.2018 16:10

Која црна управа, зар ти није јасно ко управља управом ?? :)

Name

несо

30.12.2017 15:30

Сад сам се вратио са Јахорине,цијена ски паса је баш скупа,али на Јахорини никад није било више скијаша него данас.стазе супер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чест гост из БЛ

30.12.2017 18:58

Значи, нема више пити каву на Јахорини. Ако је тако, а јесте, сјешћемо у Дамис или на неко друго мјесто у граду, исто тако удобно и пријатно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ди

30.12.2017 19:26

Инзињери Путева РС сконтали како ради рампа, хахахахахахахахахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

31.12.2017 13:47

Па морају ти наси инзињери негдје пребацити оне наплатне куцице са ауто пута. Струка је струка.

Name

Зооло

30.12.2017 22:36

Ја будала мајко моја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале знају

31.12.2017 07:27

Ако су се вец одлуцили за рампу, радници су требали бити мало културнији, уљуднији, ипак имају контакт са туристима, рампа мало љепса, а не нека отузна од прије 30 година. Даље, најбоље би било да је рампа на улазу, и да се наплата врси као и свугдје, по неким стандардима. Рампа највисе погадја локално становниство, власнике објеката и добављаце. А ови странацки ботови, који се баве неистинама боље да се баве нецим кориснијим, јер на Јахорини одавно није била веца гузва, одавно нису биле боље стазе и услови за скијање, бар упалите камере па гледајте ако нецете да додјете. Срецно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

31.12.2017 10:11

На западу РС стандард постоји , колико-толико.На истоку РС јад и биједа . Дајемо највисе у дрзави . Од дрвета из истоцног дијела и струје која је произведена у истоцном дијелу и руда које се ваде из Истока Република вуце највеци дио прихода. За то добијамо понизење , мимоилази нас развој , цесте и остала инфраструктура се гради по селима у западној РС а у истоцној "супаљ нос до оцију". А да ми лијепо вратимо главни град на Пале . Да се ми лијепо отцјепимо па јово на ново.Ове СНСД-овце це мо вец у истоцном дијелу привести к познању права. Оваква РС је највеци непријатељ народа у истоцној РС. Ако се несто не промјени хитно , оваква Република Српска це нанијети висе стете србима у Истоцној РС него све Алијине офанзиве . СНСД-РС је непријатељ српском народу . Вратимо Републику Српску СРБИМА , не лоповима СНСД-а.

Name

ре Исток Бозо

31.12.2017 20:20

Свака цаст за коментар, Пале гл.град РС хитно, ако не предлазем да се отцјепимо, од Требиња до Брцког нову републику да створимо, доста нас пљацкају , док они глуме велике србе ми СРБИ из ист.дијела немамо ниста , само нас музу, пљацкају, а највисе смо дали, ово је срамно. Добро је Рајко Дукиц дао податке, свака цаст, нек се и за нас неко залазе.

Name

Ре Ре

31.12.2017 21:11

Не може Пале бити главни град РС-а. Пале нису град. Сарајево је град и Сарајево има довољно ширине да буде главни град и РС-а.

Name

Коран

31.12.2017 13:22

Људи, зар не видите у чему је овдје проблем? Овим једноставно хоће да отјерају посјетиоце који дођу викендом из Сарајева, Пала и околине, донесу паштете, сендвиче, сокове, воду, чајеве у термос боци... потроше једино за ски-пас они ријетки што скијају. Процјена је да они једноставно сметају да на Јахорину дођу гости са мало дубљим џепом а да ови напријед поменути сметају. нВјероватно су у праву, То што то смета борцимакоји су бранили и одбранили Јахорину и РС никога није брига. Борци за то имају своје накнаде по Закону о правима бораца (120 км годишње) нису се ни борили да би се џаба скијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борци су будале

31.12.2017 17:07

Је... борце нису ништа боље ни заслужили. Будале једне, мјесто да су данас на мјесту Елека, Станишића, Гољанина, Југовића и осталих богаташа, они гуле сува љеба и плаћају харач на улазу у Јахорину. Ко их ј... кад су будале.

Name

ре Коран и борци су будале МАРИНКО

31.12.2017 19:08

Борци вам будале? Како вас није стид , а заста смо се борили то по вама из СНСД-а багро ? Да ви понизавате јебла вас Јахорина, све смо то крваво платили да ви пљујете и рампе нам стављате. Фуј!!!! Паљани и Сарајлије никад нису пастете носили, увијек галантни били и остали, с обзиром да сам из Сарајева знам какви смо, ви сметљари из Б.Луке с пастетама сте ходали вазда , тако и на Јахорину долазите, сарајлије су познате по тросењу као и Паљани. Убудуце кад борце спомињете мало висе постовања, а да се зарати први кидам, дао за РС све и да мене и саборце неко понизава неце моци. Мецку не цацкајте профитери и дјецо лопова боље вам је , има нас јос пуно

Name

ВРС

01.01.2018 07:47

Немојте се изненадити господо рампаши кад једног дана у строју са моткама на раменима дођемо да платимо улаз и паркинг на Јахорини. Да вам те рампе у гузицу забијемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

01.01.2018 10:34

Педепеовци су најмудрији у овој тучи између сдс и снсд и мислим да је то најисправнији потез јер сви губе у овом рату а нико не добија ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но

01.01.2018 17:40

ХДЗ +СНСД

ОДГОВОРИТЕ