У запаљеном ауту били тинејџери

Ово би била велика трагедија за породице двојице тинејџера из Милвокија да није било два млада полицајца, које због истих имена зову “одред Ник”, пише “Журнал Сентинел”.

Свијет 29.12.2017 | 15:59
У запаљеном ауту били тинејџери
Полицајци Николас Шлеи и Николас Рејд, обојица старости 23 године, били су у патроли у уторак кад се “Понтијак” у којем су били тинејџери забио у бандеру. Аутомобил се преврнуо и пламенови су га одмах захватили, долазећи из његовог мотора
 
- Кад смо се појавили на лицу места, ватра је била превелика за гашење уз помоћ апарата – испричао је Рејд на конференцији за штампу у среду. – Знали смо да морамо децу извући одатле.

– Без рукавица, на ниској температуре, два полицајца имала су делић секунде да одлуче да извуку два 16-годишњака из аутомобила.

У возилу се налазио још један тинејџер, али је он успео да избије прозор и побегне ван, док су возач и дечак на задњем седишту били у несвести.

- Знали да овај аутомобил ватра може сваки трен прогутати, али тада о томе нисмо размишљали – испричао је Шлеи.

Он и Рејд извукли су дечаке из возила за мање од 60 секунди.

- Чини се дуже док си у сред ситуације – рекао је Шлеи.

Троје тинејџера одмах су превезени у болницу. Возач ће бити кажњен због немарне вожње, саопштила је полиција.

Шлеи и Рејд, који су дипломирали на полицијској академији у Милвокију пре око две и по године, партнери су у Дистрикту 4 две године, а на дужност су се вратили већ у четвртак увече. Два Николаса биће номинована за награду за заслуге у својој станици.

- Нема бољег осећаја од тога кад некоме помогнете. Мислим да би сви полицајци у свакој другој полицијској станици у Милвокију, а и широм земље, урадили исту ствар. То је разлог зашто смо постали полицајци  – истакао је Рејд.



(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар