Гондола се гради на Златибору

Златибор је једно од најпосјећенијих планинско-туристичких мјеста у Србији са просјечном надморском висином од 1. 000 метара и са више од 2. 000 сунчаних сати годишње.

Србија 28.12.2017 | 20:43
Гондола се гради на Златибору
Панорамска гондола која се већ гради на Златибору, и која би требало да проради током љета наредне године, свакако ће као нова туристичка атракција утицати на то да се повећа број посјетилаца и ноћења.  

Данас је готово незамислив прави угођај планинског боравка сваког иоле захтјевнијег туристе без панорамске гондоле, којом се плови под облацима и крстари изнад најљепших и најуређенијих мјеста са ски стазама и зимским рекреативним и спортским садржајима. Голд гондола Златибор понудиће скијашима, излетницима, авантуристима, екскурзијама и свим заинтересованима незабораван поглед на Златибор, током импресивних 25 минута вожње.

Девет километара најмодерније ваздушне трасе златиборске гондоле повезаће центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем ће се налазити међустаница.



Гондола има капацитет 600 путника по сату у 55 засебних кабина са по 10 мјеста. 

 -Очекивања су да се инвестиција у гондолу од 13 милиона евра врати кроз десет година када се очекује да Златибор постане најпосјећенија туристичка дестинација у Србији и региону са 10 милиона ноћења годишње и око милион посјетилаца, истакла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић, и додала да Гондола већ сада улаже пуно на популаризацију Златибора као туристике дестинације.

- Битно нам је мишљење људи који нас подржавају и због тога смо расписали два конкурса којима подстичемо размјену идеја и мишљења. У питању су Конкурс за избор идејног решења сувенира Голд гондола Златибор и Конкурс за избор најбољег блог текста. Оба конкурса отворена су до краја јануара 2018. године,- закључује Божанић.

ЈП Голд гондола Златибор расписало је Конкурс за избор идејног рјешења сувенира. Стручни тим који ће чинити релевантини умјетнички, туристички и ПР стручњаци испред, ЈП Голд гондола Златибор и Туристичке организације Златибор, извршиће одабир најкреативнијих и најзанимљивијих приједлога, а крајњу одлуку о избору победничког сувенира донијеће пратиоци на друштвеним мрежама.  На конкурс се могу пријавити сви заинтересовани који своју идеју могу представити реално и чија идеја се технички може спровести у дјело. 



Поред овог у току је и конкурс за најбољи блог на тему “У гондоли поврх Златибора”.  Сви одабрани радови такође ће бити промовисани путем друствених мрежа и представљени јавности која ће гласати за своје фаворите.

Рок за предају радова је  31.јануара 2018.године, док ће гласање бити отворено до отварања Голд гондола Златибор, које се очекује половином 2018.године. За најбоље обезбјеђене су вриједне награде.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шамац-Чајетина

29.12.2017 08:38

Најјаца опстина у Србији, најбољо људи у Чајетини

ОДГОВОРИТЕ