Кокеза о Терзићу: Питајте Зечевића за кога навија!

Председник ФСС Славиша Кокеза први пут гласно одговорио на сталне критике и оптужбе из Црвене звезде. "Лажу да нисмо помогли Звезди, ФСС јој је дао више од 800. 000 евра да добије европску лиценцу", каже Кокеза.

Фудбал 28.12.2017 | 20:15
Кокеза о Терзићу: Питајте Зечевића за кога навија!
Славиша Кокеза се, коначно, "отворио" и одговорио на серију напада из Црвене звезде у години на измаку.

Звезда је Кокезу, који је иначе на чело националног Савеза дошао баш из Звезде, оптуживала за све и свашта - од тога да је направио "спрегу са Партизаном", да је "намештао судије", да Савез није помагао Звезди...

У интервјуу "Недељнику", Кокеза је све те оптужбе одбацио, предочио колико је ФСС дао новца као помоћ Звезди, а о човеку који га највише напада - Звездану Терзићу - рекао да би о њему требало питати "сиву еминенцију" Партизана Жарка Зечевића, за кога навија.

"Нажалост, један функционер Црвене звезде каже да том клубу ФСС никада није помогао. То је лаж. ФСС је у јулу 2016. године позајмио Црвеној звезди више од 800.000 евра, захваљујући којима је успела да реши обавезе према својим бившим играчима како би прошла мониторинг УЕФА и обезбедила услове за такмичење у Европи. Ово нису кафанске приче, већ о томе постоји документација у ФСС. Када сам дошао на чело Савеза, тај функционер, то јест менаџер на привременом раду у Црвеној звезди рекао нам је да ће тај новац бити враћен, по уговору, у периоду од два-три месеца. Дошли смо, међутим, у ситуацију да тај новац није враћен када је било договорено и онда је ФСС морао да обезбеди одређен број донација како бисмо исплатили плате у Савезу".

Терзић је за Кокезу рекао и да није навијач Звезде, већ да је "газда Партизана". Кокеза на то одговара да јесте звездаш, али да би, заправо, требало проверити за кога навија Терзић, упућујући да одговор на то питање зна Жарко Зечевић, некада дугогодишњи генерални секретар ФК Партизан и човек за чије мишљење се и данас пита у Партизану.

Такође, Кокеза је жестоко оптужио Терзића, кога је у више наврата назвао "менаџером на привременом раду у Звезди" да жели да "приватизује Савез искључиво зарад сопственог профита".

"Од кад сам постао председник ФСС, нисам још био на кафи ни у Партизану, ни у Звезди. Мој посао није да испијам кафе, већ да помажем српским клубовима. О томе колико је менаџер на привременом раду у Црвеној звезди попио кафа и ручкова појео у Хумској најбоље може да прича Жарко Зечевић. Не постоји клуб клуб који није позван да дође у Савез. Представници Звезде били су овде више пута од када сам председник. Ево кокнретно Звезде, Светозар Мијаиловић  и тражио да јој помогнемо. Рекао сам да није проблем, могу да добију позајмицу у износу од 500 хиљада евра. А да бисте дошли код неког у кућу, тај неко мора да вас позове. А из Звезде нико ме никада није позвао за годину и по дана колико сам председник. Ни генералног секретара Јована Шурбатовића ни спортског директора Горана Буњевчевића. Читао сам да неки кажу да сам гледао утакмице Партизана, а нисам Звезде. Није тачно. Био сам на две утакмице Партизана, против Јанг Бојса и Скендербега и на две утакмице Црвене звездем против БАТЕ и Краснодара", рекао је Кокеза и наставио:

"Јавности се неке ствари погрешно пласирају, као да Звезда има сукоб са ФСС или са мном, што апсолутно није истина. Имамо само случај једног менаџера, који је на привременом раду у Црвеној звезди, који по свим критеријумима, и навијачким и фудбалским и људским, не припада Црвеној звезди. А колико је ко Звездаш најбоље је и то да питате Жарка Зечевића, који одлично зна за кога навија тај менаџер који је на привременом раду у Звезди. Па ко је њега довео на место председника ФСС? Да ли га је довео неко из Звезде или Жарко Зечевић?".

Кокеза каже и да зна зашто Терзић све то ради, односно зашто га напада - жели да преузме Савез, да одређује који играчи треба да играју у репрезентацији...

"Овде је проблем што менаџер на привременом раду у Звезди жели да приватизује Савез искључиво зарад сопственог профита. Ту долазимо до проблема у личном односу између њега и мене. Конкретно - проблем је настао када сам му рекао да не може да му се испуни захтев који је поставио у мојој канцеларији, да он одређује два или три репрезентативца у А тиму и још три или четири у младој репрезентацији", рекао је Кокеза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

28.12.2017 21:32

Конацно је цовек одговорио битанги,незнам засто је и до сада цутао.

ОДГОВОРИТЕ