Кокеза: Муслин мисли да Сергеј и Адем не знају...!

Први човек ФСС каже да му је Муслин, након одгледане утакмице Ница - Лацио 1:3, рекао да је Милинковић-Савић био најгори на терену иако је дао два гола.

Фудбал 30.12.2017 | 23:40
Кокеза: Муслин мисли да Сергеј и Адем не знају...!
Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, у интервјуу за "Информер", још једном се осврнуо на смену Славољуба Муслина и најавио да ће поштовати став спортског директора Горана Буњевчевића који се залаже за то да Младен Крстајић буде трајно решење на клупи "орлова".

"Имали смо озбиљна мимоилажења у погледу будућности српског фудбала. Прихватио сам став директора Буњевчевића да на правом месту Милинковић-Савић, а онда и Живковић, Радоњић, Вељковић и Дмитровић морају да одиграју барем неколико минута за 'А' репрезентацију. Само зато да бисмо их сачували и ставили тачку на спекулације хоће ли неко од њих отићи да игра за Црну Гору, Словенију, Македонију… Да нам се никад више не догоди 'Случај Марко Арнаутовић'", рекао је Кокеза за "Информер" и додао:

"Можемо селектор и ја да се волимо или не волимо, али ти момци су будућност српске репрезентације и можда ће у наредних десет година бити носиоци тима".

Први човек српског фудбала каже да му је Муслин демантовао спекулације о томе да је недисциплина разлог због којег ас Лација, Сергеј Милинковић-Савић није позиван током квалификација већ да је то било - фудбалско незнање.

"Директно сам питао да ли је с њима проблем фудбалски или неудбалски. Да ли Адем и Сергеј због некоректног понашања нису у првом плану... Добио сам одговор да је једини разлог због ког их не позива фудбалски. Да њих двојица квалитетом, начином игре и знањем немају шта да траже међу 20 играча репрезентације", испричао је Кокеза и додао да Муслин није променио став према младом фудбалеру ни након што га је гледао уживо на утакмици Лиге Европе између Нице и Лација (1:3).

Полуларни СМС је на том мечу постигао два гола, али...

"Ни дан-данас не разумем селекторово објашњење. Углавном, његово мишљење било је да је Сергеј био један од најгорих играча на терену у том сусрету. Не знам шта више од тога да кажем".

У опширном интервјуу, рекао је да је приметио да у последња два окупљања "орлова" пред смену Муслина атмосфера није била као пре, да је, лично, желео Драгана Стојковића Пиксија на кормилу тима, али да то није било реално и да је потом уважио Буњевчевићев став да би Крстајић требало да остане.

Додао је и да се током турнеје у Кини и Јужној Кореји уверио да Крстајић и фудбалери имају изузетан међусобни однос.

Кокеза је рекао и да се на састанку са старијим играчима у репрезентацији договорио да екипи припадне 40 одсто зараде од пласмана на Мундијал у Русију, што ће уз зарађене премије за победу над Грузијом у последњој квалификационој утакмици износити укупно 45 одсто прихода ФСС. Нагласио је да је тиму остављено да сам одлучи како ће новац бити подељен, а додао је и да ће пет одсто прихода бити прослеђено запосленима у Савезу.

"Од преосталих 50 одсто планирамо куповину пословно-административне зграде, како би се Савез после толико година коначно скућио", рекао је Кокеза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар