Школа у којој не постоје разлике

Једна од основних школа у Републици Српској која се може похвалити мултиетничким саставом ученика је школа “Меша Селимовић” из Јање. У сусрет предстојећим празницима и на крају првог полугодишта заједничким снагама наставника и ученика организована је новогодишња приредба.

Република Српска 28.12.2017 | 13:45
Школа у којој не постоје разлике
Основна школа “Меша Селимовић” из Јање броји хиљаду ђака, организованих у 48 одјељења. Школа је смјештена у највећем повратничком насељу и једна је од мултиетничких школа, гдје се настава одвија за дјецу српске и бошњачке националности.

“У току наставе и наставног процеса реализују се различити садржаји, али оно што истичем је да се настава реализује за дјецу српске и бошњачке националности на основу плана и програма Републике Српске и плана и програма Тузланског кантона. Дјеца бошњачке националности имају групу националних предмета и напомињем да се настава реализује без икаквих проблема”, рекла је Милица Перковић директор Основне школе “Меша Селимовић” у Јањи.



На крају првог полугодишта а у сусрет новогодишњим и божићним празницима организована је приредба ученика и наставника у виду музичких садржаја и маскенбала. Ученица Ања Вуковић каже да су се заједнички припремали за приредбу на којој ће показати шта знају, пјесму и игру. Њена другарица Мехдина Ђезић припремила је кореографију у којој су јој помагале другарице и истиче да је срећна због новогодишњег весеља у школи.

“Ми у школи обиљежавамо све значајне датуме и поштујемо све обичаје што ћемо и даље чинити како доликује”, додаје директор основне школе у Јањи.

Уз игру и пјесму малишани заједно дочекују нову годину, заједно се друже и помажу једни другима, заједно одрастају и тако дају примјер да разлике не постоје.

БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Невенка

28.12.2017 13:40

Ако их друство,систем и појединци не "покваре"ова дјеца це израсти у ментално здраве особе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

28.12.2017 14:37

Срећа ове здраве дјечице и њихових родитеља је у томе што су политичари од њих дигли руке. Само храбро напред, желим вам свим сваку срећу у будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

28.12.2017 14:45

свака част да је среће сви би тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Екстра

28.12.2017 16:17

Да има паметних ,направили би једно министарство, један заједницки план, без подјела и националних глупости. Тада би била и једна плата за свакога уцитеља, а не овако не зна се ни ко ста прима ни колико ко прима.

Name

Славуј

28.12.2017 20:32

Све је то узалудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све похвале

28.12.2017 21:28

Браво! Тако и треба. Ви сте најбољи примјер како се мозе ако се хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

29.12.2017 17:29

Свака цаст. Боље да нисте објавили сад це све уцинити да то разјебу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азра

31.12.2017 23:12

ОДГОВОРИТЕ