Хрватски медији о масакру у Возући

Медији у Хрватској пишу о ужасним злочинима одреда "Ел Муџахид" над Србима са Возуће и о амнестирању генерала Сакиба Махмуљина од одговорности, мада је био командант Трећег корупуса у оквиру ког је дјеловала ова исламистичка јединица. Мзџахедини су брутално ликвидирали педесетак српских заробљеника и одсијецали им главе - наводи "Слободна Далмација. "

Регион 28.12.2017 | 10:27
Хрватски медији о масакру у Возући
Хрватски медији наводе и снимке на којима муслимански лидер Алија Изетбеговић постројава корпус и поздравља муџахедине на арапском језику.

Махмуљин се пред камерома "похвалио" да је међу јединицама његовог корпуса и одред "Ел муџахид".

"То су Први маневарски батаљон из Зенице, 372. ослободилачка бригада из Тешња, Седма муслиманска, Специјални диверзантски одред, комплетна 329. која је била овдје, Трећи маневарски и одред жЕл муџахиџ”, рекао је Махмуљин Изетбеговићу.

Нико од муслиманског врха није реаговао када су писмено обавјештени да су муџахедини од војне полиције отели 60 српских заробљеника.

Прије двије године Махмуљин је ухапшен под оптужном за ратне злочине, али је на слободу пуштен већ идућег дана, јер је суд БиХ одбио приједлог Тужилаштва да му се одреди једномјесечни притвор.

Он је осумњичен за злочине почињене од јула до октобра 1995. године за вријеме извођења офазивних борбених дејстава 3. корпуса на ширем подручју Возуће, у којима је судјелово и одред "Ел Муџахид".

Током вишемјесечних напора муслиманских јединица да заузму Возућу, муџахедини, пристигли из арапских и других исламских земаља, окупљени под заставом на којој је писало "Наш пут је џихад", брутално су ликвидирали и погубили педесетак српских војника, одсијецајући им главе сјекирама и сабљама.

Ритуални масакри снимљени су, а видеокасете су дистрибуисане "донаторима" у исламским земљама, пише "Слободна Далмација".

Хрватски медији су се, након хашке пресуде челницима Херцег-Босне, расписали о злочинима јединица под контролом тадашњих сарајевских власти над Хрватима и Србима.

Извор: Срна

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хајмо сад !

28.12.2017 09:32

Дошли преко Хрватске и уз одобрење Хрвата!!!! Ко је наплатио да се пропусте?Њофра !

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

28.12.2017 09:48

Хајмо сад пропаганда, као супротна страна дјелила слаткисе у „српском стаљинграду“. Сјетите се поцетка у Завидовицима, Ковацевицима ...........итд

Name

ро

28.12.2017 09:52

Тако је.Кад су они угрожени како знају писати о другом,није их стид.Па управо највише Срба су Хрвати побили.Сва срећа овај млади нараштај је писмен па добро зна одакле Србима прети опасност.Хрвати без подршке Запада су обични јазавци.То се видило и у задњем рату.

Name

Ре Хајмо

28.12.2017 14:18

Па сто их ви нисте вратили куци кад вам је то Фрањо увалио.Него их Алија јос постројио и поселамио. Па кога ви фарбате висе.Сад Хрватска крива за мудзахедине.

Name

Принципијелно

28.12.2017 09:49

То је латинска политика.Нису вам Бошњаци сами долазили да их убијате ,нити су вам они судили.Да су имали могућнист можда би осуда била жешћа у праведнија.Сад ко ви нешто знате, а неће да кажу да је читава западна Херцеговина изграђена на пљачки конвоја за Бошњаке и шверца са Србима.Опасно је ово ново усташтво и тешко сусједима-комшијама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни

28.12.2017 10:02

и одговорни за њих је био син фрање тудјмана који их је и стациониро у Босни,који су преко Хрватске и досли и тај исти кривоусти син добро наплатио њихов долазак. Наплатио је толико да не мозе потросити да јос три зивота зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рођо

28.12.2017 13:25

И ово је вероватно била још једна великосрпска агресија на фине и невине,ненаоружане мирољубиве муџахедине и бившој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

28.12.2017 14:24

Хаг је судио и пресудио.

Name

Рођо

28.12.2017 14:46

Пусти ти Хаг у којем сте де заклињали да ћете говорити истину као што сте се клечи у Јогославији-братство јединство а организовали изборе и изгласали рушење Југославије

Name

краљ

28.12.2017 15:47

о свему се сад песе, само не о арапским парама и орузју. и ко је највисе хајровао од овог бизниса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

28.12.2017 22:49

Ко је био паметан, и ко је могао, тај је отисао одавде. Давно.

ОДГОВОРИТЕ