Усташка корачница на огради вртића!

Транспарент с ликом Анте Павелића, поглавника Независне Државе Хрватске (НДХ) и вође Усташкога покрета, освануо је јутрос у Широком Бријегу.

Босна и Херцеговина 28.12.2017 | 10:09
Усташка корачница на огради вртића!
На транспаренту, који је истакнут на огради Дјечјег вртића ''Трноружица'' у Улици бана Јелачића, уз његов лик стоји натпис ''У Мадриду гробница од злата'', односно дио стиха из усташке корачнице ''У Мадриду гробница од злата, ту почива вођа свих Хрвата''.

Уз све то стоји и датум те година Павелићевог рођења и смрти, а према томе се да закључити да је транспарент постављен поводом 58. годишњице његове смрти.

Анте Павелић рођен је у Брадини код Коњица, 14. јула 1889. године, а преминуо је у Мадриду, 28. децембра 1959.

По завршетку Другог свјетског рата побегао је у Аргентину гдје је 1956. основао Хрватски ослободилачки покрет (ХОП). На њега су агенти УДБА 1957. године извршили атентат којег је преживио након чега је одселио у Шпанију гдје је умро 28. децембра 1959. године у Мадриду.

Узрок смрти није сигуран, вјерује се да је преминуо због посљедица атентата, док су његови блиски пријатељи и породица тврдили да је преминуо природном смрћу.

Извор: Бљесак.инфо

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ђорђе

28.12.2017 09:38

Полицијски органима препоручујем. Извршилац се може видјети на видео надзору, Ах не, камера је окренута да се извршилац невиди. Треба тражити снимак камере из другог удаљеног угла зграде , а камера би тамо требала бити. Ако тамо нема камере и ова окренута, а како приложена слика показује. Полиција и тужилаштво треба да испитају руководство и све запослене у вртићу. Онда је очигледно да је извршилац у спрези са неким од њих или је можда из њихових редова. Тако би требала радити полиција и тужилаштво. А они јуче кажу за потребе полиције набављају коње. Ако овдје неоткрију починиоца, нису им потребни коњи, јер само не знају да их имају. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

28.12.2017 16:59

Ма то ради црни комби под бацују хрватима матер им б......у треба организират фирму да би свКо јутро могла ово поскидат 3 ухвацени све мује:

Name

Рамб

29.12.2017 08:40

Па засто се цудите..сва западна Херцеговина и пола Хрватске је подредјена тој фотографији..или рецено духу те политике.Фотографија није проблем.Проблем укорјењеност тог духа.

Name

ЕУ

28.12.2017 09:42

Хрватску треба избацити из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ро

28.12.2017 11:02

Стварно болестан народ.Треба им помоћ психијатара.Жао ми их некад буде коју количину мржње имају према Србима.

ОДГОВОРИТЕ