Заплијењен сат љекара Кенедија?

На граничном прелазу Хоргош, из Србије према Мађарској, недавно је заплијењено 13 сатова међу којима је, како се претпоставља, и сат љекара некадашњег америчког предсједника Џона Кенедија, пише "Блиц".

Регион 28.12.2017 | 09:54
Заплијењен сат љекара Кенедија?
За џепни сат од 18-каратног злата марке "Патек Филип" из 1921. године српски цариници претпостављају да је припадао Кенедијевом љекару, да потиче из лимитиране серије чувеног произвођача и сам по себи има изузетно велику колекционарску вриједност.

Прати га прича да је Кенедијев љекар погледао баш у тај сат како би забиљежио тачно вријеме смрти предсједника САД, што му драстично подиже цијену на тржишту.

Начелник Одјељења за сузбијање кријумчарења Управе царина Србије Иван Рибић потврдио је да је ријеч о једном од најпознатијих сатова на свијету, уз напомену да не искључује могућност да је припадао некој познатој личности када се зна да су то сатови из лимитираних серија.

"У овом тренутку не искључујемо могућност да је потекао из неког кривичног дела, као што је пљачка приватне колекције или залагаонице на Западу, што ћемо свакако проверавати", рекао је Рибић.

Овај сат су цариници заплијенили током претраге аутомобила "волво В5" београдских регистарских ознака којим су три држављанина путовала из Минхена за Београд.

Сатови "Патек Филип" продају се по цијени од неколико хиљада до неколико милиона евра.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар