Богдановић као Леброн, Кингси добили Кавсе!

Богдан Богдановић одиграо је једну од најбољих партија од доласка у НБА лигу, у победи Сакрамента над Кливлендом 109:95.

Кошарка 28.12.2017 | 09:45
Богдановић као Леброн, Кингси добили Кавсе!
Богдановић је био један од кључних играча Кингса са 16 поена (6/9 из игре, 3/6 тројке), осам асистенција, четири украдене лопте, три скока и једном блокадом.

"Сјајна победа, тимска. Било је невероватно, као плеј-оф утакмица коју гледам на YоуТубе", рекао је Богдановић који је постигао исти број поена као Леброн Џејмс. 

Кингсе је до велике победе предводио ветеран Винс Картер са 24 поена, постигавши први пут од 2007. године више поена од Леброна Џејмса у међусобном дуелу. 

Осим што је био најефикаснији играч Кингса, Картер је био и играч одлуке у преломним тренуцима меча. Прво је погодио тројку уз звук сирене за 85:80, почетком последњег периода.



Потом је убацио још једном са дистанце за 101:87 на пет и по минута пре краја, да би тачку ставио 20 секунди пре краја скок-шутом преко Џае Краудера за обавије целе арене.

Џејмс је забележио трипл-дабл у Калифорнији са 16 поена (6/17), 14 асистенција, десет скокова и пет украдених лопти, док је најефикаснији код Кавса опет био Кевин Лав са 23 поена.

Ово је други узастопни пораз Кавса, након неуспеха у Оукленду за Божић у репризи последња три НБА финала.



"Нисмо могли да га зауставимо. Увек је био играч за велику сцену, важне тренутке. Био је његов тренутак да засија", прокоментарисао је Картеров наступ тренер Кливленда Тајрон Лу.

Иако му је 40 година, иако је пропустио претходне три утакмице због повреде ребра, Картер је против вицешампиона лиге погодио десет од 12 шутева за 30 минута на паркету.

Први пут у историји НБА резервиста старији од 40 година је постигао је најмање 20 поена на утакмици, тврде Кингси.

"Шут нас је служио, али кретање лопте, проналазак слободног човека је био кључан. Било је забавно за гледање. Ако бисмо стално играли како знамо, били бисмо прилично добар тим", рекао је Картер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар