Нејмар о "хорор" повреди 2014. године: Нисам осјећао ноге!

Бразилац се у интервјуу Ђерарду Пикеу присетио напрснућа пршљена у мечу са Колумбијом у четвртфиналу Мундијала и како је био привремено парализован. Лекар му је објаснио да је имао среће јер су га два центиметра делила од краја каријере!

Фудбал 30.12.2017 | 22:30
Нејмар о "хорор" повреди 2014. године: Нисам осјећао ноге!
Бразилци Мундијал у домовини 2014. године памте по дебаклу од Немачке у полуфиналу (7:1) и што нису искористили то што су играли пред домаћим навијачима.

Многи оцењују да је тежак пораз уследио због тога што на мечу против "панцера" нису могли да рачунају на Нејмара. Нападач Бразила зарадио је тешку повреду леђа на четвртфиналу против Колумбије, када је у њега коленом "улетео" Хуан Зунига.



Нејмар се дуго опорављао после тога, а мало је познато колико је то озбиљна повреда била.

"Покушао сам да устанем после пада, али сам осећао тако јак бол да ми је глава остала на тлу. Сећам се да ми је Марсело рекао: 'Не, не, зваћу доктора', а ја сам то одбио и објаснио му да желим да наставим да играм јер желим да постигнем гол", присетио се тешке повреде нејмар у интервјуу Ђерару Пикеу, фудбалеру Барселоне, за "Плаyерс трибуне".

"Нисам могао да се окренем када су лекари ушли на терен. Нисам могао да померим ноге, када ме је лекар померио почео сам да плачем, јер сам осећао невероватну бол, а нисам могао да померам доњи део тела. Нисам осећао ниста испод струка, па су ме одмах одвели у болницу на стадиону. Ту су ме оставили, а ја нисам могао ништа. Осећао сам само велику бол и схватио сам да не могу да се вратим на терен", препричао је "хорор" који је преживео Нејмар.

Звезда Пари сен Жермена објаснио је колико је повреда била озбиљна и колико је уствари имао среће.

"У болници су ми урадили тестове. Лекар ми је тада рекао: 'Имам две вести за тебе – добру и лошу. Лоша је та што нећеш моћи да играш до краја Светског првенства, а добра је што ћеш моћи да ходаш после свега. Да је ударац био само два центиметра у страну, завршио би са фудбалом. Одвезли су ме кући хеликоптером, у инвалидским колицима, јер нисам могао да померам ноге, а онда је уследила лоша недеља коју сам гледао на телевизору и дебакл против Немачке", испиричао је бразилски фудбалер.

Због тога што је повредио Нејмара у мечу четвртфинала и онемогућио га да настави Светско првенство, навијачи Бразила претили су Хуану Зуниги да неће жив напустити земљу!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар