Москва: Специјалци упали у фабрику

Припадници руских специјалних јединица упали су у москосвку кондиторску фабрику и траже нападача који је раније усмртио једнуособу и ранио три.

Свијет 27.12.2017 | 14:09
Москва: Специјалци упали у фабрику
"Специјалне јединице делују унутар зграде и операција чишћења је покренута. Унутра нема талаца. За сада није пронађена тачна локација нападача", рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова Русије, Јути Титов.

Портпарол додаје да полицајци, Национална гарда и посебне службе предузимају кораке да ухапсе нападача. "У овом моменту, једна особа је убијена, немамо података о рањенима", рекао је Титов.

Скоро сви московски медији пренели су јутрос да је нападач након убиства и рањавања три особе побегао у фабрију на југоистоку Москве и узеп таоце. С друге стране, полиција је раније демантовала да постоји талачка криза.



"Ова информација је нетачна", рекао је портпарол полиције. Како наводи полиција, око 09:00 сати по московском времену избио је сукоб око имовине у фабрици слаткиша.

"Учесник инцидента отворио је паљбу на једног од његових непријатеља и човек је преминуо од претрпљених рана. Полиција предузима мере да ухапси осумњиченог", наводи портпарол полиције.



Неки московски медији раније су објавили да је директор фабрике упуцао свог пословног ривала, а да су рањени судски извршитељи који су дошлиради договора око дугова у које је запала фабрика.

Како јавља лист "Комерсант", једном од поверилаца фабрика је дуговала више од 141 милиона рубаља (око два милиона евра). Закључен је пријатељски споразум, према којем је бивши власник предузец́а, Иља Аверјанов, требало да преда зграду фабрике у замену за измирење дуга, али то се није догодило.

Око фабрике је подигнут кордон. На лицу места су специјалне јединице.



Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

27.12.2017 14:57

Тамо се рокају за два милиона,а Додик опраста дугове по 200 милиона русима,порезе,струју и сл.

ОДГОВОРИТЕ