Ђоковић нестрпљив: Једва чекам!

Српски ас причао о повратку на терен, који ће се догодити у петак.

Тенис 27.12.2017 | 13:30
Ђоковић нестрпљив: Једва чекам!
Новак Ђоковић нестрпљиво чека петак и повратак на терен.

Бивши свјетски "број један" враћа се на терен на егзибиционом турниру у Абу Дабију од 28. до 30. децембра. 

Он није играо од турнира у Вимблдону јула ове године, јер је повриједио десну руку, што је довело до преурањеног завршетка сезоне за њега. Због дугог одсуства, Ноле је сада на 12. мјесту АТП листе, што је његов најнижи ниво за протеклих 10 година.

"Годину и по ми је било тешко због ог проблема (с лактом). До сада никада нисам морао да се подвргнем операцији у животу, и нисам доживио толико велике повреде да бих морао да дуго одсуствујем с терена", рекао је Ђоковиц́ у интервјуу за "Спорт360" у Абу Дабију.

"Никада прије нисам пропустио неки Гранд Слам. То је била тешка одлука. Али нисам могао да играм, нисам имао избора", рекао је шампион. 

"То ц́е ми заиста бити поука за будуц́ност, заиста желим да избјегнем повреде те величине... Стварно није било лако да тако дуго одсуствујем, једва чекам да се вратим на такмичење", додао је он. 

"Ово је поучно искуство за мене. На неки начин, то је корисно искуство, јер сам се можда исувише опустио пошто нисам имао великих повреда", рекао је Ђоковиц́.

Он је крајем новембра најавио да ц́е му се Чех Радек Степанек који се недавно повукао с такмичења, придружити као тренер и радити с Андреом Агасијем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар