Кабинет Колинде о Вучићевој изјави

На изјаву предсједника Србије Александра Вучића да је његова посјета Загребу, планирана за крај ове године, отказана јер је говорио истину о несталим особама, односно да је током посљедњег рата у Хрватској нестало више Срба него Хрвата, из кабинета хрватске предсједнице поручују да “у празничном периоду не коментаришу политичке теме”.

Регион 27.12.2017 | 07:57
Кабинет Колинде о Вучићевој изјави
У саопштењу објављеном у хрватским медијима наводи се да Кабинет предсједнице Хрватске “остаје при ставу да у овом празничном периоду”, када сви треба да буду посвећени својим породицама и најмилијима, “не коментаришу политичке теме”.

“За то ће бити времена почетком идуће године, када прођу и празници православних вјерника. Ако пак политичари ипак желе да шаљу поруке у вријеме празника, оне треба да буду неконфликтне и да доприносе међусобном разумијевању и рјешавању отворених питања”, наводи се у саопштењу које су медији углавном објавили у цјелости.

Једно од тих питања је, како се наводи, и питање несталих, које хрватска предсједница сматра не само политичким питањем већ прије свега хуманитарним.

“Сматрамо да су управо у ово божићно вријеме још више у мислима свих, посебно њихових породица које их још траже”, истичу из кабинета хрватске предсједнице.

Предсједник Вучић је рекао у интервјуу Пинку да је увијек спреман за састанак с хрватском предсједницом Колиндом Грабар Китаровић.

Одговарајући на питање зашто је отказана његова посјета Загребу планирана за децембар ове године, Вучић је рекао: “Састанка са (предсједницом Колиндом Грабар) Китаровић ће можда бити, можда неће – ја сам увијек спреман.”

Као могући разлог отказивања посјете, предсједник Вучић је рекао да би то могло бити зато што је говорио истину о несталима, рекавши да је, по њему, истина да је више несталих Срба него Хрвата.

“Обмањивали су Хрвате о несталима, а ми смо израчунали да је више несталих Срба него Хрвата, па кад сам то тамо рекао на инаугурацији, сви су скочили на мене да сам четник и свашта још”, навео је Вучић.

Извор: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

луда колиндица

27.12.2017 07:26

колиндице када се сликас са устаским знациматоје за тебе нормално имасли имало материнског инстикта да одес на мирогојникао права мајка дасе сликас поред споменика гдјесте у другом светском ратупобили павелица слуге 800 србске дјеце акоси мајка и имас своју дјецу отиди тамо и поклонисе томе стратисту невине дјеце ниједна дрзава у свијету није имала логоре за дјецу као стоје твоја лијепа хрватска срамисе такве дрзаве и функције стоје носис тиси преседница монструм дрзаве којаје направљена на костима дјеце србске у логорима сисакгдје просло 6600србске дјеце гдјеих убијо мирослав филиповиц фратар звани фра сотона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

27.12.2017 08:15

Овај коментар је слика и прилика просјецног становника БиХ. Првенствено неписмен, неук а убиједјен да зна и треба да казе несто. Туга.

Name

ре

27.12.2017 08:28

Сваки коментар је сувисан, ксо и уцесце Вуцица у задњем рату

Name

Ибро Гаговић

27.12.2017 08:30

Игоре, види се да је овја "луда колиндица" неписмен, али је и доста истинитог написао. Не може се занемарити чињеница да Колинда, као и скоро цијела актуелна власт у Хрватској отворено рехабилитују усташтво и фашизам без обзира на неспорне чињенице о злочинима које су усташе починиле укључујући и логоре за дјецу што је до сада незабиљежено.

Name

за игора

27.12.2017 08:31

можда човјек није правилно писао али је све истина ато изгледа тебе боли

Name

Игоре Игоре

27.12.2017 15:19

Зар је битно како је написано .Мени је битније ста је написао и од реци до реци је све тацно рекла или рекао нема везе. Тебе Игоре истина боли изгледа.Ја сам бас сваку рец разумио и не видим ниста лосе у коментару. Цак сто висе осјетим да је из дусе писат коментар.Стиди се Игоре.

Name

К

27.12.2017 09:23

Није битно како писе .Него .ста писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

27.12.2017 19:41

Свесе зна знају и птице на грани дасу з вјери то направиле никад висе.

ОДГОВОРИТЕ