У лавини погинуло троје алпиниста

У лавинама у Швајцарским Алпима у протекла три дана погинуло је троје алпиниста, међу којима су један Француз и двоје Швајцараца, од 29 до 39 година старости, јављају данас француски медији.

Свијет 25.12.2017 | 21:24
У лавини погинуло троје алпиниста
Данас се догодила лавина у јужном делу Швајцарских Алпа, у кантону Вале, у тренутку када се петоро алпиниста кретало регионом Хофаторн, при чему је погинуо 39-годишњи становник те области.
 
У истој области је снежна лавина у суботу однела троје алпиниста на висини од око 2.700 метара, а један од њих успео је да се извуче и позове помоћ.

Спасиоци су брзо пронашли још двоје затрпаних алпиниста, од којих је 29-годишња становница области Водоа, тешко повређена, преминула у току ноћи.

Беживотно тело француског алпинисте, старог 31 годину, који је у суботу нестао у Швајцарским Алпима, пронађено је после вишечасовне потраге у недељу, испод слоја снега дебелог три метра, саопштила је данас швајцарска полиција.

Тај Француз се у суботу по подне спуштао са врх Глатванг, високог 2.376 метара, са још једном алпинисткињом, али су се током спуштања у једном тренутку раздвојили, јер је он желео да се сам до краја спусти, док се она упутила у камп.

Међутим, није се појавио до вечерњих сати, па је покренута операција потраге са два хеликоптера, полицајцима и спасиоцима из Швајцарској алпинистичког клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар