Руси ће уништити командне центре

У случају већег рата, руска војска ће се фокусирати на уништење командно-штабних центара непријатеља и деструкцију комплетне инфраструктуре управљања непријатељским јединицама, како на линији фронта, тако и по његовој дубини, сматрају амерички стручњаци.

Свијет 25.12.2017 | 13:12
Руси ће уништити командне центре
Стручњаци америчког стратешког центра РАНД сматрају да је приликом извођења ових операција веома извјесна употреба средстава за кибер-електронски рат.

За уништење непријатељских циљева од оперативног и стратешког значаја користиће се високопрецизно оружје велике разорне моћи.

Приликом извођења борбених операција, руска армија ће се ослонити на широку употребу високомобилне борбене технике коју одликује велика покретљивост и ватрена моћ.

Амерички војни аналитичари закључују да ће у извођењу борбених дејстава руска армија једнако користити конвенционалне и неконвенционалне методе.

Експерти сматрају да је стратешка нуклеарна компонента озбиљно обезбјеђење за ефикасно дјеловање у критичним ситуацијама.

Русија је усвојила могућност да одговори и нуклеарним средствима на ненуклеарне нападе који би представљали озбиљну пријетњу територијалном интегритету и суверенитету Руске Федерације, наводи се у студији.

Стручњаци су увјерени да руска армија неће покушати да "задави" противника на бојном пољу надмоћношћу у броју војника.

Акценат ће бити на образовању специјализованих тактичких борбених средстава, која ће се у великој мјери приближити западним стандардима, закључак је ове студије, коју преносе војни портали.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зоол

25.12.2017 12:35

Ма кога пласе висе Русима и ратовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Троси

25.12.2017 13:46

Како кога,па,Америцке пореске обвезнике,за кога онда да ради војна индустрија.Када нема непријатеља,измислис га.

Name

Дупе глава

25.12.2017 19:48

Да си писмен, прочитао би да је АМЕРИЧКИ институт који пише војно-стратешке документе за америчку владу, зове се РАНД, написао ово горе цитирано а не Руси. Да сте паметни, не би трчали у НАТО ко мухе без главе. Јер, ако БиХ уђе у НАТО, САД ће овдје инсталирати ракете уперене ка Русији и командне центре (један је већ у Сарајеву) који ће њима управљати. А онда БиХ постаје легитимна мета за руске ракете. Да ли то хоћете?

Name

xцx

25.12.2017 12:36

Таман посла да пусте синове јединце да ратују у одбрани земље са плаценицким олосом. Само прецизно и у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

25.12.2017 13:45

У преводу.. Сви већи градови у државама које су чланице НАТ-о савеза. Одлучили амери да сјебу европу а како друго него чачкај руса док не полуди а онда они фини а руси криви. Нешто ми познат овај сценарио а немогу да се сјетим одакле...

ОДГОВОРИТЕ