Америка пориче захтјеве Русије

Министарство спољних послова Русије слало је регуларне захтјеве америчком Стејт департменту тражећи приступ руским дипломатским представништвима која су америчке власти заплијениле, док они поричу те захтјеве, изјавила је данас портпаролка тог министарства Марија Захарова.

Свијет 24.12.2017 | 21:42
Америка пориче захтјеве Русије
"Један мјесечно сигурно. Захтеви за право приступа издати су Стејт департменту неколико пута у мјесецу. Стејт департмент пориче наше захтјеве. Тако да, ова размјена биљешки никад не престаје. Под инструкцијама предсједника, радимо на правним аспектима", рекла је Захарова у интервјуу за недјељне вијести "Васкресниј вечер" на телевизији "Русија-1", преноси Тасс.

Упитана о перспективама парнице, она је рекла да ће те информације бити објављене што је прије могуће.

"До сада, узимајући у обзир нијансе овог судског поступка, о томе не можемо да говоримо јавно. То ће бити учињено касније", рекла је она.

Власти САД 2. септембра су затвориле руски Генерални конзулат у Сан Франциску, просторије зграде трговинске мисије у Вашингтону и изнајмљену канцеларију у Њујорку.

Бивше двије установе су у власништву руске владе и уживају дипломатски имунитет.

Званична Москва сматра запљену руских дипломатских представништва отвореним актом непријатељства и позива САД да одмах врате те установе.

Обраћајући се на конференцији у кинеском грађу Сјамену 5. децембра након самита БРИКС-а, руски предсједник Владимир Путин објавио је планове да изађе на суд због запљене руског дипломатског власништва у САД, подсјећа руска агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Израелац

24.12.2017 21:31

Прица се да све покрадене паре из цијелог свијета заврсе у русији. свака земља узима кредите од САД у доларима и криминалне организације из разних землаља те креде саљу у русију да им се тамо новац цува... тако да испаде да је Путин опасан кримос.. тако се прица по кафанама свуда по свијету ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Израелац,

25.12.2017 07:19

Е ,сваста ;ти незнас колико вас је у куци ,нерагумем кад ти пре роја све кафане у америки "стварно вљпљег коментара 'јос не процита.

Name

марија

24.12.2017 21:47

амери порицузахтјев русији алисе повуку када стара дама подвикне русија остаје газда и велика сила свијета напред царска русијо богте цуво јрси велика нада православног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Спрајц

25.12.2017 05:58

Марија бље да цувас оту своју рупу него да ваљас те будалестине.

Name

русија

25.12.2017 06:54

напред путине наса си нада и цувар православља великаси сила царска русијо треба путина крунисати царем свег православља

ОДГОВОРИТЕ