Москва: Све мање непријатеља Асада

Све је више земаља које почињу да преиспитују свој непомирљив став када је ријеч о сиријским властима, а то се прије свега односи на Саудијску Арабију, рекао је специјални изасланик руског предсједника за Сирију Александар Лаврентјев.

Свијет 23.12.2017 | 20:04
Москва: Све мање непријатеља Асада
Према његовим ријечима, на заједничкој конференцији у Ријаду представници Саудијске Арабије покушали су да наговоре сиријску опозицију да у декларацију не уноси захтјев да предсједник Сирије Башар ел Асад поднесе оставку.

"Они су се апсолутно искрено трудили да уразумију опозиционаре и да их убиједе да не треба у завршно саопштење уносити увредљиве пасаже о актуелној власти", рекао је Лаврентјев.

Много је оних који сиријској опозицији савјетују да одустане од оваквих саопштења, како би се омогуц́или нормални услови за преговоре у Женеви. Међу њима је и министар иностраних послова Саудијске Арабије Адел ел Џубејр. 

Према ријечима Лаврентјева, тај покушај, међутим, није успио. Он је додао да предстоји веома напоран рад, посебно на политичком плану. 

Извор: Спутњик

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

попара

23.12.2017 20:03

Цитајуци овај текст,Спутњика,схвацам засто се ЕУ буни против руске пропаганде.Ово пали јос у РС-у и Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асад је

23.12.2017 21:35

Алавита.То је 7 посто сирије.Како год ово да заврси Асад је изгубити лудјак у времену и простору.Засто се он бори само за своју гузицу.

ОДГОВОРИТЕ