Макрон и Меркел позивају на мир

Њемачки канцелар Ангела Меркел и француски предсједник Емануел Макрон затражили су од страна које крше договорени прекид ватре на истоку Украјине да што је прије могуће спроведу одлуке са којима су се већ сагласили.

Свијет 23.12.2017 | 17:21
Макрон и Меркел позивају на мир
Украјински званичници, међународни посматрачи и страни званичници упозорили су средином седмице да би одлука Москве да се повуче из украјинско-руске групације за контролу прекиса ватре могла изазвати погоршање сукоба на истоку Украјине.

Макрон и Меркелова у заједничком саопштењу наводе да нема алтернативе мирном рјешењу кризе и позвале су руске званичнике да се врате у Заједнички центар за контролу и координацију.

Русија је оптужила украјинску страну за опструкцију рада и ограничавање приступа првим борбеним линијама.

Званичници задужени за надзор сукоба изјавили су почетком седмице да су борбе на истоку Украјине ескалирале до најгорег нивоа у протеклих неколико мјесеци.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лазни " МИР "

24.12.2017 10:32

Кад ови прицају о миру ! То тацоно знаци супротно - Рат ! Савезници дотурају орузије Украјини ! Ови пуном снагом јурисају, и то је тај мир о кјем они прицају . Одузимање орузија зараценим снагама, води до преговора и Мира. А не супротно. Лазна демократија и мир воде у пропаст невиног народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ - Савеиници - АМРЕИКА

24.12.2017 10:40

Ови зардјују на орузију ! Засто саљете орзије Украјини кад се за мир ? Лопузе, само корист да извуцете на било који нацин.

ОДГОВОРИТЕ