Надал у проблемима - одустао од Абу Дабија!

Након Вавринке и Шпанац због порблема са коленима приморан да прескочи позивни турнир у престоници УАЕ који почиње 28. децембра. Прва звезда остаје Ђоковић.

Тенис 26.12.2017 | 08:30
Надал у проблемима - одустао од Абу Дабија!
Приче о проблемима Рафаела Надала са коленима дефинитивно се показују као тачне.

Шпанац још није успео да крене са пуним припремама због већ хроничних болова, а пре неки дан је био приморан да се обрати специјалисти у Барселони. Ситуација је очигледно веома драматична, толико да је Шпанац већ почео са отказивањем турнира. Први је "пао" Абу Даби, где је Рафа требало да буде највећа звезда овог специјалног позивног такмичења које се на налази у АТП календару. Ово је вечћ друг отказиивање пошто еј раније то урадио и Стен Вавринка који такошђе касни са припремама.

"Веома ми је жао и разочаран сам због тога што нећу моћи да се такмичим на Мубадала светском тениском шампионат. Ово је требнало да ми буде девето учешће на овом, турниру са којим волим да отворим сезону. Ова 2017. је била веома напорна и потребно је да прилагодим календар", објавио је Надал којег ће у жребу заменити њагов сународних, одлични Роберто Баутиста Агут.

Турнир у Абу Дабију игра се од 28. до 30. децембра, победнику припада чак  250.000 долара и то неоптерећених порезом, а највећа звезда је Новак Ђоковић.

Остаје велико питање да ли ће Рафа Надал уопште бити спреман за почетак сезоне, тако да може да се догоди да откаже одбрану титуле на првим гренд слемом сезоне, Аустралијан опену.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар