Анализа: Миланов ход по ивици жилета!

И 50 одсто шанси за спас од пропасти! Росонери у озбиљним проблемима.

Фудбал 25.12.2017 | 23:30
Анализа: Миланов ход по ивици жилета!
Црни облаци надвили су се над Миланом. Само неколико дана пошто је УЕФА званично одбила Миланов предлог о репрограму огромног дуга у јавности се појавила информација да некадашњи европски шампион хода по танкој ивици жилета и да је пропаст клуба подједнако далеко као и излаз из проблема.

Реномирани магазин Финанциал Тимес тврди да су процентуално „50-50“ шансе да ће Милан успети да рефинансира дуг и тако избегне катастрофалне последице и казну.

Подсетимо, Миланов власник Ли Јонгхонг позајмио је од америчких инвеститора окупљених око агенције Елиот Менаџмент (Еллиотт Манагемент) преко 300.000.000 евра у априлу, од чега клуб дугује 128.000.000 евра са седам одсто камате, док кинески бизнисмен мора да исплати око 180.000.000 евра, уз 11 одсто камате.

Уколико се дуг не исплати до октобра амерички инвестициони фонд имаће могућност да преузме власништво над Миланом, што је један од разлога зашто је УЕФА одбила предлог о репрограму дуга.

Милан има обавезу да поштује одредбе финансијског фер-плеја, али се одговорни у Миланелу труде да пронађу формулу која ће им омогућити додатно време за исплату.

Генерални директор Милана Марко Фасоне недавно је изјавио да је изузетно сигуран да ће договор бити постигнут, док поменути извор има сазнања да су шансе „50-50“.

Велики проблем настао је због тога што се све гласније шушка о томе колика је заправо финансијска моћ Милановог власника Јонгхонга, пошто се спекулише да је његово рударско царство заправо у власништву других људи. 

Тешки дани су пред Миланом...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар